Min kollega havde en dag fantastiske brownies med og vi tiggede alle om opskriften – og et stykke til. De er til dato de bedste, jeg har smagt, men de kræver nok et par forsøg før jeg kan lave dem lige så godt, som han.
Med udleveringen af denne opskrift fulgte to vigtige instrukser: “bag endelig ikke for meget” og “lad stå til næste dag”.
Jeg fik muligvis givet den liiidt for meget – så der er en god grund til at prøve opskriften af igen, snart. Og så kunne ikke jeg selvfølgelig slet ikke overholde den sidste instruks – kagen skulle smages med det samme! Men der var heldigvis rigeligt til både dagen derpå og de næste, og den smagte rigtig nok bedre, når den lige havde fået lov at “sætte sig” lidt.
Man tager:
- 100 g smør
- 2 æg
- 2 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk salt
- 100 g valnødder
- 100 g mørk chokolade
- Rasp
(Passer til bageform på 26×18 cm)
Fremgangsmåde:
Smelt smørret og lad det køle lidt. Hak nødder og chokolade groft.
Pisk æg og sukker godt sammen. Rør mel, kakao, vanillesukker sammen og sigt det i skålen med æg og sukker. Rør godt.
Tilsæt så det smeltede smør i og rør, og tilsæt endelig de hakkede nødder og chokolade og rør.
Smør en bageform og drys den med rasp. Fordel dejen i bageformen – du behøver ikke at smøre den helt ud til siderne.
Bag den ved 175 grader i cirka 30 minutter.
Servér med frisk frugt – og så gør en kugle is heller aldrig skade! :)
17 Comments
Dallana
25/06/2013 at 21:48Kære pomfrit pige
I dag lavede jeg “verdens bedste brownies” til min datters sommerfest på skolen. Midt i forberedelsen fandt jeg ud af, at jeg ikke havde nogen valnødder (og havde heller ikke tid til at købe dem). Derfor brugte jeg mandler i stedet.
Jeg laver ikke tit mad, og jeg vil gerne sige at det er vigtigt for mig, at opskrifterne er enkle og at “resultetet” smager godt. Dine Brownies var en succes.
Tak for at give mig (os) lidt inspiration.
Kærlige hilsner
Dallana.
Pigen
25/06/2013 at 22:09Kære Dallana. Det er jeg rigtig glad for at høre – og lækkert at vide, at de også kan laves med mandler. Godt det var en succes! :D
stephanie
23/09/2013 at 17:25Har lige opdaget din blog, og er igang med at læse den igennem, hold nu op en masse lækre opskrifter der skal testes :) Mht brownies, er jeg altid i tvivl om hvor længe de skal have i ovnen, da man ikke rigtig kan bruge “prikkemetoden”.. Hvornår ved man om den har fået nok, da den jo netop skal være lidt klæg i midten?
Pigen
23/09/2013 at 17:53Sikke en sød kommentar – det er jeg rigtig glad for at høre. Jeg er altid selv meget i tvivl – især fordi det kommer meget an på ovnen og dens styrke.
Jeg synes dog godt at kunne få prikkemetoden til at fungere, selvom jeg dog altid er lidt i tvivl om den har fået nok :)
Men hvis den kun hænger lidt ved – dvs. der er kage på nålen, men uden at den “trækker kagen med op” (giver det overhovedet mening? Hehe), så synes jeg det plejer at fungere. Den skal altid have mindre end man tror, synes jeg – så kan den altid stå og sætte sig.
Dog kan man sige at øvelse gør mester og det er joine helt skidt at øve sig på en brownie ;)
God bagelyst!
Emily
26/10/2014 at 19:02Hej!
Jeg har lavet den her kage et par gange – hver gang med succes- hold nu kæft den er lækker!! Min kæreste elsker den også og jeg havde tænkt mig at bage en trippelportion og bruge dem som kagebunde. Tror du det vil fungere?
Imellem lagene skal der være tobleronecreme og en form for mandelcreme (han ELSKER mandler). Kagen skal pyntes med vafler rundt om og på toppen, skal der være hjemmelavede brændte mandler… (han elsker virkelig også vafler). Tror du at brownierne vil være gode som bunde?
Ps. super lækker blog!
Kærlig hilsen
Emily
Emily
26/10/2014 at 19:03Glemte helt at skrive at det er hans fødselsdagskage!
Pigen
04/11/2014 at 13:30Jeg beklager det lidt sene svar, hvis du allerede har bagt og serveret kagen nu, hvor jeg vender tilbage. Men det lyder da helt åndssvagt lækkert!! Jeg er ikke den store lagkagebund-bager, men jeg kunne måske godt frygte at den ville smuldre lidt. Det kommer dog nok an på hvor tykt man skærer den. Jeg glæder mig i hvert fald til at høre, hvordan det gik?! Del endelig en opskrift hvis det var en succes :)
Emily K.
04/11/2014 at 22:35Hej!
Tak for svar, der lidt tid til endnu.. jeg skal teste mine evner som kagecreme og bundemager på fredag ;)
Jeg har dog ændret lidt på planlægningen af kagen, i stedet for vafler og brændte mandler, kommer der bare hakkede, smuttede mandler drysset på. Og så skal jeg lave et Halo (xbox spil) logo af chokolade! Så har jeg nemlig også råd til at bage boller (der er jo en hel familie at mætte haha).
Jeg skal nok poste et billede på min blog, og underette dig omkring resultatet!
Helene
01/08/2015 at 18:14Hej :-)
Vil bare vide om den er god at fryse – om den er lige så god efter en uges tid i fryseren? Skal holde stor fødselsdag….
Vh. Helene
Pigen
24/08/2015 at 15:40Hej Helene. Jeg har ikke selv prøvet at fryse den, så det kan jeg desværre ikke svare dig på. Men mon ikke det burde gå fint.
Bitten Sjøgren
03/11/2015 at 05:00Jeg har frosset brownies masser af gange, det fungerer fint, og så har man altid lidt lækkert til uventede gæster.
Sidst jeg bagte brownies kom jeg cashewnødder og pistacienødder i, det er også superlækkert.
I min ovn er 30 min ved 170 grader for meget, 25 min passer bedre
Bitten
Pigen
04/11/2015 at 15:24Tusind tak for de gode tips, Bitten!
LKDK
07/12/2015 at 17:51Hej !
Vi er to piger, som har prøvet din lækre opskrift. Smagte fantastisk. Vi brugte 100 gram ekstra chokolade istedet for nødder. Vi skar dem ud i trekanter og pyntede dem med tørret hindbær. Mange tak for den gode opskrift :-)
KH. LKDK
Pigen
29/12/2015 at 14:55Det lyder super lækkert – tak for tippet!
Anne
05/03/2017 at 20:30Hej :)
Jeg ved godt, at du har lagt opskrifter op for længe siden, men hvor stor en form har du brugt til din brownie :)?
Pigen
06/03/2017 at 11:46Hehe, ja det er noget tid siden. Men jeg tror, jeg brugte en form, der er ca. på størrelse med et A4-ark. Lidt smallere måske :)
Christina May Jørgensen
30/12/2018 at 16:11Hej
Din opskrift lyder rigtig lækkertror du at man kan gange den med 3 og den så passer til en stor bradepande? Jeg skal lave den til 37 personer som tapas dessert med en skumfidus og et halvt jordbær på en pind.