Jeg har tidligere erklæret min kærlighed til risotto – jeg elsker konsistensen, den salte smag og muligheden for stort set at kunne putte hvad som helst i den, og det smager fantastisk!
Denne variant med friske tomater smager dejligt af tomat og fungerer som både hovedret i sig selv eller som tilbehør til kylling eller fisk.
Til fire portioner tomatrisotto:
- En stor håndfuld modne tomater
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1/2 l boullon
- 1 glas risottoris
- 1 glas hvidvin hvidvin
- En håndfuld friskrevet parmesan
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Start med at flå tomaterne ved at ridse dem og skolde dem med kogende vand. Lad dem ligge i vandet i et minuts tid, til du kan se skindet løsne sig. Køl dem derefter af med koldt vand og flå skindet af. Skær tomaterne i mindre stykker og fjern kernerne i en sigte, så saften opsamles i en skål.
Hak løg og hvidløg og klar dem i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt risottoris og lad dem stege lidt inden hvidvinen hældes på. Lad det simre.
Når risene har opsuget hvidvinen kan du hælde lidt bouillon på. Fortsæt med at hælde boullon på en suppeske ad gangen indtil risene er færdigkogt. Det står ofte på pakken, hvor længe de skal have – typisk 18-20 min. Tilsæt tomatstykkerne inden risottoen er færdigkogt og smag til med saften fra tomaterne. Smag ligeledes til med salt og peber, samt parmasanost.
Servér med lidt frisk grønt fx basilikum.
No Comments