Kærlighed til enkle retter
Mine forældre laver fantastisk mad! Og der er ingen tvivl om, hvordan og hvorfra min passion for mad er opsået. Hvad der i høj grad har smittet af på mig, er kærligheden til enkle, hjemmegjorte retter, som kan fungere til både hverdag og festlige gæster.
Da jeg flyttede hjemmefra i sin tid, var det især disse enkle retter, som jeg tog til mig, for en Pasta Pesto, en Bolognese, en let risotto eller en Spaghetti Carbonara er både billige og lette at bikse sammen. Hér fornemmes måske et italiensk tema, men middelhavets livsnydere har jo virkelig også et godt greb om det simple, rustikke køkken.
Mors hemmelige ingredienser
Min mors opskrift på Carbonara er dejligt simpel, – dog er der tilføjet ingredienser, som nogen måske vil mene, ikke hører sig til i en ægte, italiensk carbonara: en skvæt fløde og hvidvin. Hvidvinen tilfører retten syre og kant, og fløden sikrer en mere cremet konsistens – dog uden at retten nærmer sig den utroligt misforståede fløde-pasta. Så derfor synes jeg godt, man må.
Hemmeligheden ligger desuden også i en rigtig god bacon – vi sørger selv for ofte at have en klump bacon liggende, som man kan skære af, fremfor den dødsyge og alt for fedtede pakke-bacon, man finder i alle supermarkeder. Man kan virkelig smage forskel!
Man tager:
- 400-500 g spaghetti eller spaghettini
- 125 g bacon skåret i strimler
- En skefuld smør
- 1 dl hvidvin
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. revet parmesanost
- 2 dl fløde
- salt og peber
- Evt. basilikum eller persille til pynt
Fremgangsmåde:
Svits bacon i smør. Tilsæt peber og lidt salt – hæld hvidvin og fløde i og lad det småsimre i ca. 5 minutter. Kog pastaen og bland denne i saucen. Til slut vendes de to æggeblommer i pastaen og dernæst osten og pastaen røres sammen indtil æggene og osten er størknet.
Til carbonaraen spiste vi denne aften en frisk salat med broccoli, asparges, frisk basilikum og tomater, som supplerer den lidt fede pasta rigtig fint.
2 Comments
Simpel søndagsspaghetti - Pigen & Pomfritten
10/11/2013 at 16:45[…] Find min opskrift på Carbonara her. […]
Sini
17/09/2014 at 14:15Hej!
Lyder super lækkert, og skal absolut prøves af i morgen! :-)
Men er det rigtigt skrevet når du skriver at æggeblommerne skal i ‘to gange’?
Eller er det osten du mener en af gangene?
Vh
Pigen
18/09/2014 at 13:24Det er en klar fejl! Først æg, så ost :) Retter lige i teksten. Og god fornøjelse med retten!