Laks egner sig altid godt til forretter og især rå laks smager forrygende på en skive ristet rugbrød. Denne rørte laksetatar blev dog spist til frokost og er blandet af både rå og røget laks, som sammen med sennep og rosenpeber gav en dejlig, stærk og kraftfuld smag.
Når familien er i sommerhus er det nærmest en tradition at min stedfar brillierer til frokosterne med sine hjemmelavede fiskefrikadeller. Denne pinsefrokost kom frikadellerne også på bordet, sammen med min porresild, men begge dele blev fuldstændig overskygget af denne skønne laksetatar, som han lige fik bikset sammen i køkkenet. Mums!
Ingredienser:
- 400 g rå laks
- 200 g røget laks
- 1 spsk dijonsennep
- 1 finthakket rødløg
- 2 spsk purløg
- 1 spsk dild
- 1 spsk estragon
- Saften fra en citron
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
Min stedfar brugte rosenpeber, som gjorde tataren dejligt stærk. Men jeg har også set flere eksempler med peberrod.
NB! Sørg for at den rå laks har været frosset ned, før du anvender den.
Hak både den rå og den røget laks groft. Bland krydderurter i laksen sammen med løg, friskrevet peberrod, senep og citronsaft. Smag til med salt og peber og servér på en skive ristet rugbrød.
No Comments
Mallorca i min mave - Pigen & Pomfritten
13/07/2013 at 10:00[…] spiste både lakse- og tuntatar til forret. Denne laksetatar mindede meget om min egen opskrift – dog var der tilføjet jordbær, som faktisk gjorde det overraskende godt i […]