Min kæreste havde fødselsdag i starten af juni, hvorfor vi havde hele familien forbi til hjemmebag og lagkage.
Jeg har hér samlet lidt inspiration til, hvad man fx kan sætte på morgenfødselsdags-bordet.
Af en eller anden grund pålægger man altid sig selv at skulle diske op med et overdådigt fødselsdagsbord, hvor alt er hjemmegjort og står snorlige. Så er det vigtigt at have et par opskrifter ved hånden, som er lette at lave og lækre at servere.
Jeg plejer egentlig at bage Frk. Jensens fødselsdagsboller, som altid er en succes – en succes som jeg dog mistænker det høje indhold af smør og sukker at tage æren for. Denne dag valgte vi istedet at bage nogle grovere boller og supplere med havregrynsmuffins.
Min kæreste er brødbageren i huset og nørder røremaskine, surdej til både hvidt brød og rugbrød, meltyper og hævetider. Denne dag bagte han grove boller, som efterhånden sidder lige i skabet og som hurtigt kan bikses sammen aftenen før de skal nydes lune.
Min mor laver de mest fantastiske marmelader, og jeg havde lokket hende til at tage to skønne varianter med på dagen: blomme/ingefær og rabarber. Mums!
Desuden anrettede vi en masse dejlig ost og pølse til bollerne, samt frugt i alle afskygninger – og så serverede vi selvfølgelig kaffe, samt friskpresset æble/gulerod/ingefær-juice og den hjemmelavede rabarbersaft.
Vi supplerede de “sunde” boller med en Meyer-opskrift på havregrynsmuffins, som jeg ikke havde prøvet før, og som hylede mig lidt ud af den, da de ikke hævede helt, som ønsket (læs: de fleste flød nærmest ud i klatkager, så jeg har nu lært at man skal bruge mere end én muffinsform ad gangen!). De smagte dog dejligt.
Og så er det efterhånden blevet en tradition at lave blåbær-lagkagen. Den tager kegler hver gang – både fordi den er så fin, smager fantastisk og så er den super nem at lave. Jeg bør dog nok snart prøve at bage lagkagebundene selv, og så kræver mit forsøg på hjemmelavede marengs nok en chance til.
No Comments