Disse “hvide” cookies bliver knasende og sprøde, mens mine choko-cookies er mere seje og bløde.
Man tager:
(til ca. 14 cookies)
- 125 g blødt smør
- 1 dl rørsukker
- 1 æg
- 1½ dl hvedemel
- ½ dl havregryn
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 100 g god, hvid chokolade (hakket)
- ca. 2 cm revet ingefær
- Skal fra en usprøjtet lime
Den sure limeskal og den skarpe ingefær tilfører desuden en rigtig lækker modspil til den hvide chokolade.
Fremgangsmåde:
Rør smør, sukker og revet ingefær sammen og tilsæt ægget til der opnås en ensartet konsistens. Rør dernæst mel, havregryn, bagepulver og salt sammen og vend det i dejen. Tilsæt den hakkede, hvide chokolade sammen med limeskal.
Rul dejen til en lang pølse (ca. 5 cm i diameter), pak den ind i bagepapir og frys den ca. 30 min. Den kan også sagtens ligge længere, hvis du ikke skal bruge cookies nu.
Verm ovnen op til 180 grader og skær rullen i ca. 1 cm tykke cookies. Læg dem på en bageplade med rigelig plads imellem – de smelter ud og bliver meget større i ovnen.
Bag cookies’ne gyldne i ovnen i ca. 10 min. Konsistensen varierer alt efter hvor meget, du giver dem – ønsker du dem mindre knasende og mere seje, skal du tage dem ud lidt før.
NB! De forsvinder hurtigt ;)
No Comments