Jeg taler ofte om vores frugt- og grøntsagskasse fra Aarstiderne, men sandheden er at jeg hader den lige så meget som jeg elsker den.
Jeg synes principielt at det er sjovt at blive udfordret på årstidens grønt og få åbnet øjnene for nye, skøre rodfrugter. Men når man en tirsdag morgen får en kasse fyldt med fx ræddiker, majroer, kålrabi eller rosenkål, så kan udfordringen godt være lidt uoverskuelig.
Selvfølgelig er det sjovt at prøve noget nyt og på efterårets kolde dage i sidste uge var en suppe på hokkaido (leveret i kassen) bestemt oplagt.
Baseret på hvad jeg ellers havde i huset, kombinerede jeg en række forskellige opskrifter og resultatet blev ganske godt – og vigtigst, ikke for besværligt. I en travl hverdag er det altså højeste prioritet at kunnelave aftensmad på maks 30 minutter og at undgå at skulle købe ind i syv forskellige delikatesseforretninger.
Det var ikke den største portion, der kom ud af det, da jeg kun havde fået leveret en enkelt hokkaido, som efter udkerning vejede lidt under 700gr, så hvis der skal være nok til fire personer, skal opskriften dobles op.
Du skal bruge (hovedret til 2 personer)
- 1 hokkaido (ca. 700g efter udkerning)
- ½l grøntsagsboullon
- En lille chili
- 2 små løg
- 2 fed hvidløg
- 5 skiver ingefær
- Frisk timian
- Salt og peber
Jeg tilføjede desuden lidt ovnbagt serranoskinke som pynt på suppen, men man kunne sikkert også have ristet græskarkernerne eller lavet sprøde brødcrouttoner.
Fremgangsmåde
Steg løg og hvidløg i olie indtil løgene bliver gyldne og karameliserede. Udkern græskarret og skær det i mindre stykker (jeg brugte det hele med skræl, da skrællen var meget tynd og blød).
Kom græskarret ned til løgene og steg med i nogle minutter. Tilsæt dernæst chili og ingefær og overhæld boullonen. Kog til græskarret er mørt.
Blend suppen til en jævn konsistens og smag til med salt og peber. Jeg har læst mig til flere der jævner med enten yoghurt eller kokosmælk, hvilket lyder rigtig lækkert.
Og så ærgrede det mig at jeg ikke havde citron i huset, da lidt saft sikkert havde gjort suppen godt.
No Comments