Skøn og luftig vanillecreme til frisk, moden frugt er perfekt som dessert både sommer og vinter. Den kan laves på få minutter og af de frugter eller bær, du lige har ved hånden.
Frugtsalat med vanillecreme er en klassiker og selvom vi i min familie faktisk oftest spiser den til den årlige julefrokost, synes jeg bestemt også den er super som sommerdessert med lækre, danske bær.
Frugtsalat:
- Alverdens moden frugt og bær
- Jeg brugte jordbær, blåbær, banan, vinruer, melon og mango.
Vanillecreme:
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk vanille
- 2 dl. piskefløde
- Hakket chokolade
Du afgør naturligvis selv, om du vil bruge pasteuriserede æggeblommer. Denne aften var vi i sommerhus, hvor vi får friske æg fra gården, så dem brugte vi uden skupler. Men havde jeg været inde i byen, havde jeg købt pasteuriserede.
Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommerne med sukker og vanille og vend det sammen med flødeskummen.
Skær frugt og bær i mindre stykker og servér med vanillereme og hakket chokolade.
6 Comments
Stine Lacroix
16/06/2013 at 12:09Yum yum
Pigen
17/06/2013 at 11:31Nemlig! :)
Anne
29/05/2014 at 18:30Det her lyder virkelig lækkert! Det er helt sikkert noget der skal prøves! :)
Emily
04/07/2014 at 13:31Vil bare lige fortælle at jeg lavede en jordbær tærte og brugte denne opskrift til cremen, det smagte rigtig lækkert :)
Pigen
08/07/2014 at 12:07Det lyder super lækkert!
http://climatehealth.Kr/
10/07/2014 at 01:34Pretty nice post. I simply stumbled upon your blog
and wanted to say that I’ve really enjoyed surfing around your weblog posts.
After all I’ll be subscribing on your rss feed and I’m hoping you write
again soon!