Lidt inspiration til en let og sød sommerdessert, som smager forrygende og som nemt kan medbringes i picnickurven.
I pinsen lavede vi en frugtsalat med klassisk råcreme, hvorfor vi pludselig havde en masse æggehvider til overs. Min mor og jeg gik i tænkeboks, og med lidt kokosmel i køkkenskabet var det oplagt at bage kokosmakroner.
Frk. Jensens opkrift er superenkel og består kun af æggehvider, sukker og kokosmel. Jeg har skitseret opskriften hér:
Kokosmakroner med æggehvider:
- 2 æggehvider
- 2,5 dl sukker (200g)
- 2 dl kokosmel (125g)
Samt evt. lidt smeltet, mørk chokolade til at dyppe dem i
Fremgangsmåde
Rør æggehvider og sukker godt sammen og tilsæt derpå kokosmel. Dejen skal være så fast, at den kan “sættes” som små toppe på en bageplade. Bag i ca. 25 min. ved 170 grader.
Vi dyppede desuden de afkølede makroner i smeltet chilichokolade, som gav et dejligt pift til den søde kokos.
No Comments