Opskriften er super nem og man kan nemt eksperientere med egne varianter – skift blot chokoladen og nødderne ud med andre yndlings-ingredienser. Oprindeligt er opskriften nemlig med rosiner og macadamianødder, hvilket jeg faktisk ikke har forsøgt mig med endnu.
Istedet er den modificeret til hasselnødder og chokolade (hovedsageligt fordi det er en killer-kombi for en chokoladegris som mig – men også fordi de smager virkelig godt!).
Men har man lyst kan man snildt skifte nødderne ud med fx mandler, og chokoladen med hvid chokolade . Jeg har selv gjort mig i en variant med pistachenødder og hvid chokolade – og det var bestemt heller ikke skidt.
Ingredienser:
Til ca. 24 cookies:
- 125 g smør, hakket
- 1 tsk vanillesukker
- 275 g farin
- 1 æg
- 185 g hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 25 g kakao
- 110 g hasselnødder, hakket groft
- 170 g mørk chokolade, hakket groft
Fremgangsmåde:
Pisk smør, vanillesukker, farin og æg i en mellemstor skål med elpisker, til det er glat.
Bland mel med bagepulver, matron og kakao og sigt det i dejen.
Rør nødder og chokolade i.
Ælt dejen (det er lettest med fingrene, omend man bliver ret nasset), og rul dejen til en pølse i en diameter af ca. 10 cm. Dejen kan enten stilles i køleskabet i en times tid – eller fryses ned og gemmes til et senere tidspunkt.
Skær cookies ud i ca 0,5 cm tykkelse og læg dem på bageplader med bagepapir.
Bag dem ca. 10 min ved 180 grader (160 grader varmluft) og lad dem stå 5 min på bagepladen inden de lægges til afkøling.
No Comments
Cookies med hvid chokolade, lime og ingefær - Pigen & Pomfritten
15/05/2013 at 16:57[…] “hvide” cookies bliver knasende og sprøde, mens mine choko-cookies er mere seje og […]