Takeaway-burgere er ikke nøvendigvis junk
Det er klart at burgere ofte associeres med junk food. Og fordommene er ofte, at medmindre du kokkererer den selv, så er det en frygtelig usund spise, der kommer direkte fra samlebåndet hos McDonalds eller den lokale grillbar.
Og jeg skal bestemt ikke forsøge at advokere for, at burger og fritter er en sund spise. Og hvis man (læs: undertegnede) virkelig har junk food-cravings, så kan en Big Mac også sagtens være det eneste, der dur.
Men i og med burgerbarerne stadig spirer op i København, er mulighederne for at stille sulten med en burger af en lidt højere kvalitet også større. Ofte kræver det DOG en lidt større indsats, som man måske sjældent har overskud til, hvis natten har været virkelig hård. Og så er det godt at man kan finde venner, som fx RoomService, der lige gider smutte ned og hente maden for dig.
Jeg skrev d. 1. januar et indlæg om burgersteder med udbringning, men faktisk uden selv at kunne vouche for burgernes kvalitet, da jeg endnu ikke selv har fået anmeldt de forskellige muligheder.
RoomService sponserer burgerne
Men for nyligt blev jeg kontaktet af RoomService, som gerne ville levere fem burgere fra burgerrestauranter i deres portefølje. Og det var et tilbud, jeg havde svært ved at sige nej til.
Også selvom det indebærer, at jeg skal spise mig igennem fem burgere på 14 dage – uden tømmermænd, vel at mærke – for burgerne er blevet/bliver leveret på noget så frækt som mandage og torsdage.
Derfor kan jeg måske argumentere for, at ustabil saltbalance og absurde cravings ikke har spillet en faktor og at alle burgere bliver vurderet på samme præmis.
Brugerne bliver leveret fra: Haché, Nose2Tail Diner, Cocks’n’Cows, Halifax og Grillen Nørrebro. Og jeg har faktisk allerede smagt to af de fem varianter og jeg synes bestemt, det lover godt.
Burgerens takeaway-forbandelse
Nuvel, en takeaway-burger kan (og bør) nok ikke sammenlignes med en burger som nydes på spisestedet. Der er alt andet lige en række faktorer, som spiller ind og påvirker oplevelsen: Bløde fritter, slatten bolle, tør bøf, kold mad – er alt sammen takeaway-kendetegn, der kan spille ind og som jeg derfor vil holde øje med og vurdere.
Og derfor får takeaway-burgerne også deres egen kategori. Her spiller netop indpakning og friskhed ind, i stedet for stemning og servering. Men derudover vil kriterierne være de samme.
Så har du lyst til at se, hvordan de fem burgerbarer klarer Takeaway-testen kan du følge med hér på bloggen og på Instagram.
Fortæl mig gerne, hvor du bestiller den bedste burger eller anden mad fra, når du af den ene eller anden grund bliver indendøre.
6 Comments
anonym
04/04/2014 at 14:10Er det ikke en smule utroværdigt når de selv opsøger dig, og stederne VED at de sender den til en anmelder?
Pigen
04/04/2014 at 15:24Jeg forstår udmærket din pointe, men jeg håber ærligt talt ikke at de gør noget ekstra ud af det af dén grund.
Jeg vil naturligvis gøre klart i alle anmeldelserne, at burgerne er sponserede.
Eftersom jeg tager billeder af burgere, fritter og indpakning – så håber jeg at I vil melde ind (såfremt I også har prøvet deres takeaway), om der er variation i udtrykket.
Jeg har selv smagt alle burgerne før, så jeg vil også selv kunne gennemskue hvis der er noget, der ser anderledes ud :)
Men tak for kommentaren – det er selvfølgelig vigtigt at forholde sig kritisk til den slags.
Mads R
06/04/2014 at 17:24God stil :)
Peter Hans
04/04/2014 at 18:29Men det gælder jo også andre blogs hvor de får sponsoreret en hel masse ting, vel? Der skriver de jo også at tingene er sponsoreret, men at deres meninger og holdninger i artiklen er fuldstændigt ens egen personlige beretning… Selvfølgelig er det helt okay – vi glæder os til en masse flere anmeldelser. Hvornår får vi flere London anmeldelser for øvrigt?
Mordn
08/04/2014 at 12:10Jeg ved ikke om du p.t. er færdig med anmeldelserne, men hvis ikke så er New York Burger Bar på ‘amar VIRKELIG et godt, men vidst ret ukendt sted. Som take-away-sted har det virkelig et godt sammenhæng mellem pris og kvalitet muligvis med et lidt skævt forhold mellem pris (normalt dyrere) og kvalitet (virkelig høj, men til lav pris).
Ingredienserne i deres burgere virker virkelig som af høj kvalitet, de fleste af dem bliver ikke for meget eller for lidt, men har det helt rigtige indhold af grønt, protein og “snask”.
Som take-away er det helt fantastisk. Det er mit go-to- take-away-sted når jeg har tømmermænd. Deres fritter er muligvis tit lidt bløde efter transport, men deres onion rings er også et godt supplement.
Håber det inspirerer :D
Pigen
09/04/2014 at 23:40Mums, det lyder som et dejligt sted. Det må jeg prøve en dag. Tak for tippet!
Takeaway-testen: Nose2Tail - Pigen & Pomfritten
14/04/2014 at 12:01[…] igennem RoomService, som jeg vil anmelde her på bloggen over den kommende tid. Jeg har her skrevet lidt om, hvordan jeg vil gå til kategorien “takeaway-burgere”, da de ikke bør sammenlignes […]
Takeaway-testen: Cock's & Cows - Pigen & Pomfritten
20/04/2014 at 19:23[…] én ud af fem takeaway-burgere igennem RoomService, som jeg har anmeldt her på bloggen. Jeg har her skrevet lidt om, hvordan jeg vil gå til kategorien “takeaway-burgere”, da de ikke bør sammenlignes […]
Takeaway-testen: Grillen Nørrebro - Pigen & Pomfritten
27/04/2014 at 00:38[…] ud af fem takeaway-burgere igennem RoomService, som jeg har anmeldt her på bloggen. Jeg har her skrevet lidt om, hvordan jeg vil gå til kategorien “takeaway-burgere”, da der er faktorer, der gør […]
Takeaway-testen: Haché Gourmet Burgers - Pigen & Pomfritten
27/04/2014 at 14:11[…] af fem takeaway-burgere igennem RoomService, som jeg vil anmelde over den næste tid. Jeg har her skrevet lidt om, hvordan jeg vil gå til kategorien “takeaway-burgere”, da de ikke bør sammenlignes […]
Takeaway-testen: Halifax Burgers - Pigen & Pomfritten
27/04/2014 at 14:16[…] én ud af fem takeaway-burgere igennem RoomService, som jeg har anmeldt her på bloggen. Jeg har her skrevet lidt om, hvordan jeg vil gå til kategorien “takeaway-burgere”, da de ikke bør sammenlignes […]