Inspiration Mallorca Rejser

Mallorca i min mave

Port d’Andratx: charme, selvtillid og lækker mad

Vi boede i havnebyen Port d’Antratx. Et celebert rigmands-mekka med kæmpe yachts ved molen i den lille fiskerby. Byen indeholdt et arsenal af lækre restauranter, som selvfølgelig skulle prøves. Vi boede på La Pérgola, hvor min svigerfamilie er kommet et antal gange, men som nu også er “opdaget” af Spies, hvorfor vi (desværre?) ikke var de eneste danskere ved poolen.

Med to små nevøer som undskyldning blev dagene hovedsageligt tilbragt med leg og afslapning ved poolen. Og nå jo, også på at spise en masse fabelagtig mad – ude som hjemme.

Mallorca31

Hotellet lå i gåafstand til en hyggelig, lille strand.

Mallorca30

Med mulighed for at dyppe sig i det salte, lune vand – når livet ved poolen blev for “hårdt”.

Mallorca29

I Port d’Andratx blev jeg inspireret til en kreativ anretning af salat ‘caprese’, som sikrer at hver eneste bid indeholder lige dele tomat, mozarella, basilikum og olie.

Mallorca28

Vi spiste både lakse- og tuntatar til forret. Denne laksetatar mindede meget om min egen opskrift – dog var der tilføjet jordbær, som faktisk gjorde det overraskende godt i retten.

Mallorca27

Og den obligatoriske og klassiske paella.

Mallorca26

Vi mæskede os i lækre desserter, hér: flamberede jordbær.

Mallorca25

Og ananas carpaccio.

Mallorca24

Samt en overdådig anretning af pandekager med vanilleis, chokoladesauce og jordbær.

San Telmo og Cala Conills

Én af dagene tog vi til San Telmo (eller Sant Elm, om du vil), som ligger på Mallorcas yderste sydvestlige spids. Et skønt lille fiskerleje med en udsøgt strand. Hér spiste vi på Cala Conills, som lå med udsigt over bugten og en tilhørende saltvands-pool. Udover den fabelagtige udsigt spiste vi også turens absolut bedste måltid – så bliver det ikke bedre.

Mallorca14

Udsigten fra San Telmo.

Mallorca13

Bugten med de smukke klipper, hvorfra man kunne hoppe i vandet og snorkle bland fantastiske fisk og klipperev.

Mallorca12

Synet fra frokostbordet på Cala Conills.

Mallorca10

Min kærestes søtunge.

Mallorca9

Og mine jomfruhummere <3

Mallorca7

Den mest overdådige frugtanretning med dertilhørende vanilleis og chokoladesauce.

Mallorca8

Og en smukt anrettet citron-sorbet.

Egne anretninger

Og nu kan det muligvis se ud som om vi ikke bestilte andet end at mæske os i superlækker mad på idyllisk belligende beværtninger, men vi trakterede skam også selv i køkkenet. Og når vi gjorde stod den for det meste på friske salater, frugt og et væld af spanske oste, skinker og chorizos.

Mallorca3

Salad Niçoise er altid en sikker vinder i varmen, hér i en grøn udgave med salat, avokado, løg, oliven, tun og æg, samt en skøn olie/eddike-dressing og ansjoser til de vovede.

Mallorca4

Tapas-anretning med bl.a. jamón ibérico, manchego, chorizo og paté.

Mallorca5

Vandmelonsalat med babyspinat, feta og balsamicodressing.

Jeg er og bliver en fan af Spanien og det lidt undervurderede spanske køkken – hvem kunne ikke leve på tapas af chorizo og manchego? Og Mallorca var bestemt en skøn ferieø og ferieformen ideel for en familie som vores på 9. Vi fik langt fra udforsket alt hvad Mallorca havde at byde på, men det er altid godt at have en undskyldning for at komme igen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Julie
    20/07/2013 at 00:32

    Rigtig lækker artikel om Mallorca! Det er også så lang tid siden jeg har været på Mallorca, kan være man snart skal “kigge forbi” igen;) Den citron-sorbet i sommervarmen ser bare ud til at være helt perfekt *mums*

    • Reply
      Pigen
      20/07/2013 at 15:29

      Tak :) det var også en dejlig tur og bestemt ikke den sidste.
      Og jeg må vist lære at lave sorbet! ;)

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.