Jeg vil absolut ikke begive mig ud i at skrive en anmeldelse af Geranium, der på alle måder ligger så fjernt fra de spisesteder, jeg normalt uddeler pomfritter til. Så istedet vil jeg blot inspirere med et lille skriv og en hulens masse billeder fra en helt fantastisk aften.
Jeg var selvfølgelig forberedt på, at min smagsløg ville komme på noget af et eventyr. Aftenen på Geranium var både eksperimenterende og udfordrende. Men på samme tid var retterne også både delikate og velafstemte, og med undtagelse af en enkelt østers (jeg lærer det aldrig), formåede hver eneste af de 26 retter virkelig at please mine smagsløg.
Nu lyder det måske som om jeg er overrasket over, at maden smagte godt. Det var jeg ikke. Jeg var overrasket over, at det smagte så godt. Alt imens man forundret forsøgte at begribe, hvordan man finder på at imitere en knivmusling, så skallen kan spises – eller hvordan man bærer sig ad med at få syltet gran til at smage som en himmerigsmundfuld.
Hatten af for Kofoed og hans kreationer. Jeg ønsker alle, der er glade for mad, at opleve en aften på Geranium. Det er mange penge, men slet ikke dyrt – og oplevelsen er det hele værd!
Man kan vælge at indtage de første “snacks” i bløde stole med udsigten fra Parkens 8. etage.
Vi havde på forhånd bestilt “Vort Totale Univers”, samt vinmenu. Den første af de 11(!) snacks var Sprøde Aks af Kornly. Hertil NV Blanc de Blancs, Laherte Frêres, Champagne.
Derpå Gulerod & Havtorn i form af små kugler.
Jordskok & Valnød – første som tynde chips og sidste som tilhørende dip.
Pære og Jernurt.
Syltede Granskud.
Tørrede Blomster & Tørrede Æbler.
“Forkullet Kartoffel”..
.. & Fåresmør..
.. Som skulle indtages i samme mundfuld.
Karl Johan Suppe & Æggeblomme i Eddike var anrettet i et lille æggebæger.
Æggeblommen gemte sig i suppen, som skulle nydes i samme mundfuld.
Derpå Geraniums fortolkning af “Røget Laks” & Bornholmsk Sennep.
Mælkeost & Gæret Saft på Gulerødder.
Sellerichips med Tangsalt.
Og endeligt lidt at vaske fingrene med, inden vi tog plads omkring bordet til de følgende 15 retter.
Geleret Skinke & Tomatvand (og vistnok pyntet med geranium?). Hertil 2012 Von den Terrassen 1958, Martin & Anna Arndorfer, Kamptal.
“Dildsten”, Peberrod..
.. & Granite på Syltet Agurk.
Dernæst 2011 Pinot Blanc, Gerard Schueller, Alsace.
Og Kongekrabbe, Jernurt & Multebær.
Som blev anrettet ved bordet.
Og serveret.
“Knivmusling”.
Brød på Gamle Kornsorter og en helt forrygende smør at dyppe i. Hertil Ingrid Marie Æble & Kamille most.
Biodynamiske Løgvækseter & Smeltet Høost.
Hø Røget Kammusling, Fløde & Drivhusurter. Hertil 2010 Le Champ du Clos, Pinot Blanc, Charles Dufour, Champagne.
Og den eneste ret, jeg ikke spiste op: Østers & Gæret Kål. Det var bare ikke lige mig. Hertil 2011 L’Hôpital, Buronfosse, Jura.
Dernæst fik vi en 2011 Volnay 1er Cru Le Pitures, Domaine Bublére, Bourgogne.
Hertil Kylling, Enebær & Kærnemælk.
Igen anrettet ved bordet.
Og serveret. Og ganske enkelt den bedste og mest saftige kylling, jeg i mit liv har smagt!
Derpå Vildt, Røget Spæk & Rødbede, samt et glas 2008 Côteaux de Bassenon, Domaine Jean-Michel Stephan, Côte Rôtie.
Herefter den første af fem desserter: Skovsyre & Skovmærke.
“Nedfalds Æbler”, Hyld & Tørrede Blade. Hertil 2012 Riesling Auslese Von der Lay, Weingut Trossen, Mosel.
Hvorpå solen gik ned over Geranium med Sveske, Mørk Øl & Fløde trukket med Bøgetræ, og et glas N.V. Les Clos des Ortiniéres, La Coulée d’Ambrosia, Anjou.
Og inden aftenens sidste ret, blev vi inviteret en tur med ud i køkkenet.
Det var vildt facinerende at observere, hvordan køkkenet arbejdede.
Et obligatorisk billede af Kofoeds tre Bocuse d’Or trofæer: bronze, sølv og guld.
Rasmus Kofoed i køkkenet.
Og endeligt nød vi aftenens (næst)sidste ret til en kop Coffee Collective kaffe.
“Grønne Æg” – chokolade overtrukket med gran.
Og kl. midnat gik vi hjem med aftenens sidste ret i en lille æske: Solbær & Lakrids bolcher.
4 Comments
Mette
28/01/2014 at 11:45Det var da den vildeste menu jeg nogensinde har set!! super flotte billeder Karen – er vildt forundret over at man kan tilberede mange af de råvarer så de er spiselige fx. grannåle ;-)
Det må ha været en vild oplevelse og virkelig noget ud over det sædvanlige!!
Pigen
28/01/2014 at 22:13Tak, søde! Ja, det var virkelig også en vild oplevelse :)
Anders Damm Gastromand
28/01/2014 at 16:08Mangler du ikke et billede af den største oplevelse på restauranten… ;)
Pigen
28/01/2014 at 22:10Haha! Ja, nu er jeg naturligvis i tvivl om, du mener dét at rende ind i jer, flotte herrer – eller om du hentyder diskret til regningen? ;)