Inspiration

Gastronomisk totaloplevelse på Geranium

Jeg vil absolut ikke begive mig ud i at skrive en anmeldelse af Geranium, der på alle måder ligger så fjernt fra de spisesteder, jeg normalt uddeler pomfritter til. Så istedet vil jeg blot inspirere med et lille skriv og en hulens masse billeder fra en helt fantastisk aften.

Geranium4

Jeg var selvfølgelig forberedt på, at min smagsløg ville komme på noget af et eventyr. Aftenen på Geranium var både eksperimenterende og udfordrende. Men på samme tid var retterne også både delikate og velafstemte, og med undtagelse af en enkelt østers (jeg lærer det aldrig), formåede hver eneste af de 26 retter virkelig at please mine smagsløg.

Nu lyder det måske som om jeg er overrasket over, at maden smagte godt. Det var jeg ikke. Jeg var overrasket over, at det smagte  godt. Alt imens man forundret forsøgte at begribe, hvordan man finder på at imitere en knivmusling, så skallen kan spises – eller hvordan man bærer sig ad med at få syltet gran til at smage som en himmerigsmundfuld.

Hatten af for Kofoed og hans kreationer. Jeg ønsker alle, der er glade for mad, at opleve en aften på Geranium. Det er mange penge, men slet ikke dyrt – og oplevelsen er det hele værd!

Geranium3

Man kan vælge at indtage de første “snacks” i bløde stole med udsigten fra Parkens 8. etage.

Geranium2

Vi havde på forhånd bestilt “Vort Totale Univers”, samt vinmenu. Den første af de 11(!) snacks var Sprøde Aks af Kornly. Hertil NV Blanc de Blancs, Laherte Frêres, Champagne.

Geranium5

Derpå Gulerod & Havtorn i form af små kugler.

Geranium6

Jordskok & Valnød – første som tynde chips og sidste som tilhørende dip.

Geranium7

Pære og Jernurt.

Geranium8

Syltede Granskud.

Geranium9

Tørrede Blomster & Tørrede Æbler.

Geranium10

“Forkullet Kartoffel”..

Geranium11

.. & Fåresmør..

Geranium12

.. Som skulle indtages i samme mundfuld.

Geranium13

Karl Johan Suppe & Æggeblomme i Eddike var anrettet i et lille æggebæger.

Geranium14

Æggeblommen gemte sig i suppen, som skulle nydes i samme mundfuld.

Geranium15

Derpå Geraniums fortolkning af “Røget Laks” & Bornholmsk Sennep.

Geranium16

Mælkeost & Gæret Saft på Gulerødder.

Geranium17

Sellerichips med Tangsalt.

Geranium18

Og endeligt lidt at vaske fingrene med, inden vi tog plads omkring bordet til de følgende 15 retter.

Geranium20

Geleret Skinke & Tomatvand (og vistnok pyntet med geranium?). Hertil 2012 Von den Terrassen 1958, Martin & Anna Arndorfer, Kamptal.

Geranium23

“Dildsten”, Peberrod..

Geranium24

.. & Granite på Syltet Agurk.

Geranium25

Dernæst 2011 Pinot Blanc, Gerard Schueller, Alsace.

Geranium26

Og Kongekrabbe, Jernurt & Multebær.

Geranium27

Som blev anrettet ved bordet.

Geranium28

Og serveret.

Geranium29

“Knivmusling”.

Geranium30

Brød på Gamle Kornsorter og en helt forrygende smør at dyppe i. Hertil Ingrid Marie Æble & Kamille most.

Geranium32

Biodynamiske Løgvækseter & Smeltet Høost.

Geranium34

Hø Røget Kammusling, Fløde & Drivhusurter. Hertil 2010 Le Champ du Clos, Pinot Blanc, Charles Dufour, Champagne.

Geranium35

Og den eneste ret, jeg ikke spiste op: Østers & Gæret Kål. Det var bare ikke lige mig. Hertil 2011 L’Hôpital, Buronfosse, Jura.

Geranium36

Dernæst fik vi en 2011 Volnay 1er Cru Le Pitures, Domaine Bublére, Bourgogne.

Geranium38

Hertil Kylling, Enebær & Kærnemælk.

Geranium39

Igen anrettet ved bordet.

Geranium40

Og serveret. Og ganske enkelt den bedste og mest saftige kylling, jeg i mit liv har smagt!

Geranium44

Derpå Vildt, Røget Spæk & Rødbede, samt et glas 2008 Côteaux de Bassenon, Domaine Jean-Michel Stephan, Côte Rôtie.

Geranium44

Herefter den første af fem desserter: Skovsyre & Skovmærke.

Geranium49

“Nedfalds Æbler”, Hyld & Tørrede Blade. Hertil 2012 Riesling Auslese Von der Lay, Weingut Trossen, Mosel.

Geranium50

Hvorpå solen gik ned over Geranium med Sveske, Mørk Øl & Fløde trukket med Bøgetræ, og et glas N.V. Les Clos des Ortiniéres, La Coulée d’Ambrosia, Anjou.

Geranium46

Og inden aftenens sidste ret, blev vi inviteret en tur med ud i køkkenet.

Geranium53

Det var vildt facinerende at observere, hvordan køkkenet arbejdede.

Geranium56

Et obligatorisk billede af Kofoeds tre Bocuse d’Or trofæer: bronze, sølv og guld.

Geranium58

Rasmus Kofoed i køkkenet.

Geranium61

Og endeligt nød vi aftenens (næst)sidste ret til en kop Coffee Collective kaffe.

Geranium62

“Grønne Æg” – chokolade overtrukket med gran.

Geranium64

Og kl. midnat gik vi hjem med aftenens sidste ret i en lille æske: Solbær & Lakrids bolcher.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Mette
    28/01/2014 at 11:45

    Det var da den vildeste menu jeg nogensinde har set!! super flotte billeder Karen – er vildt forundret over at man kan tilberede mange af de råvarer så de er spiselige fx. grannåle ;-)
    Det må ha været en vild oplevelse og virkelig noget ud over det sædvanlige!!

    • Reply
      Pigen
      28/01/2014 at 22:13

      Tak, søde! Ja, det var virkelig også en vild oplevelse :)

  • Reply
    Anders Damm Gastromand
    28/01/2014 at 16:08

    Mangler du ikke et billede af den største oplevelse på restauranten… ;)

    • Reply
      Pigen
      28/01/2014 at 22:10

      Haha! Ja, nu er jeg naturligvis i tvivl om, du mener dét at rende ind i jer, flotte herrer – eller om du hentyder diskret til regningen? ;)

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.