Jeg må nok erkende, at det er umuligt at nå at presse alle de spændende madoplevelser, som Restaurant Day efterhånden byder på, ind på én dag. Men kombineret med lidt planer inde i byen nåede jeg alligevel at besøge tre fine restauranter i lørdags.
Genbesøg Under Træet
Dagen startede med et genbesøg med Under Træet, der sidste gang serverede sous vide-burdere og meatball subs. Denne gang stod den på varm kakao, doughnuts og churros. Velforsynet med gode venner, kolde fingre og en lille portion tømmermænd bestilte vi alt hvad kortet havde at byde på.
Vi fik krydret den varme chokolade med en dejlig jule-blanding, som tilførte lidt kant til den varme drik og sikrede at den ikke blev for sød til det ret så søde tilbehør. Løbende fik vi dernæst serveret fire forskellige doughnuts og churros med tre slags dyppelse.
Doughnuts og churros blev formet og stegt på stedet og blev serveret lune med frisk glasur. Til vores churros fik vi lemoncurd, chokolade og vanilla custard. Alt smagte friskt og lækkert og der er slet ingen tvivl om, at jeg holder øje med Under Træet ved næste Restaurant Day!
Pigespejdernes BaconBiks
Formiddagens friturestegte dej fik lagt en rigtig god bund, og det var nærmest udelukkende sloganet “alt i bacon”, der fik lokket mig forbi pigespejderne. Og alt var vitterligt i bacon: Baconmuffins, bacondrømmekage, is med bacon, æbleskiver med bacon og løg og sågar kaffe med flødeskum og karameliseret bacon.
Eftersom sulten ikke var på sit højeste, men jeg alligevel følte mig nødsaget til lige at smage en “baconkage” blev det til en baconmuffin, som smagte overraskende (og usandsynligt) godt. Så hvis Pigespejderne popper op igen til februar skal jeg klart holde øje med, hvad de finder på næste gang.
Restaurant Asyl
På vejen hjem fra baconbiksen kørte jeg forbi Restaurant Asyl, som bød på “egnsretter fra der, hvor det brænder på”. Overskuddet fra dagen gik ubeskåret til Dansk Flygtningehjælps indsats i Syrien, og derfor så jeg ingen anden grund til ikke at støtte det fine initiativ.
Menuen bød på afghansk ash, syrisk tabbouleh og afghansk ghabuli. Vi bestilte en tallerken med tabbouleh og ghabuli som smagte dejligt.
Hold øje med Restaurant Day
Jeg kan altså ikke fremhæve nok, at jeg synes at Restaurant Day er en skøn og forfriskende lille madfestival som jeg vil følge fremover. Det er enormt hyggeligt at besøge de initiativrige og ambitiøse madboder og samtidig selv blive inspireret på opskrifter fra fjerne egne eller med ingredienser, du ikke selv lige havde fundet på at putte i fx kage.
No Comments