Slut med ovnkartoflerne
Jeg har haft svært ved at følge al den hype, der har været omkring Halifax. Da de startede ud som én af de (den?) første burgerkæde, serverede de ovnbagte kartofler til de ellers fine burgere, hvilket jo lidt er en dealbreaker for mig.
Siden opdaterede de kartoflerne til pomfritter, men ved mit seneste besøg var jeg heller ikke videre imponeret over disse, meget fedtede og ikke ret sprøde fritter.
Derfor var jeg meget spændt på at se, hvordan Halifax ville klare takeaway-testen.
Halifax er én ud af fem takeaway-burgere igennem RoomService, som jeg har anmeldt her på bloggen. Jeg har her skrevet lidt om, hvordan jeg vil gå til kategorien “takeaway-burgere”, da de ikke bør sammenlignes med de burgere, man spiser ude i byen.
Jeg fik:
- Lone Star burger
- Liverpool burger
- Pomfritter
- Chipotle mayo og aioli mayo
Men jeg blev positivt overrasket! Allerede ved indpakningen kunne man fornemme, at der var styr på tingene. Fine bakker, pyntet med små kommentarer og som samtidig havde suget fugten, så fritter og burger bevarede en god konsistens.
God, gedigen takeaway-burger
For at starte med bollen gjorde den ikke meget væsen af sig – den var fin og blød og med Halifax’ særpræg: ufatteligt mange sesamfrø. Bollen var dog så sprød at den smuldrede lidt omkring burgeren, hvilket gjorde den svær at spise, når man var nået lidt ind i den.
Bøffen var rigtig godt stegt og skulle man sætte fingeren på noget, kunne den godt have haft lidt mere smag.
Det kompenserede osten dog for. Denne havde en dejlig smag og var smeltet helt rigtigt omkring bøffen. Begge dele var lunt.
Fyldet var godt – særligt var min kæreste glad for Liverpool’en med spejlæg, bløde løg og engelsk sauce, mens jeg brokkede mig lidt over splattet salat og rødløg – hvad er der nu galt med sprød iceberg og citauerløg som i en rigtig amerikaner-burger?
Min anmeldelse | |
---|---|
Bøf | |
Bolle | |
Fyld | |
Fritter | |
Tilbehør | |
Friskhed | |
Indpakning | |
Samlet: |
Men det var bagateller i en ellers rigtig dejlig burger, som måske havde haft godt af lidt syre fra nogle syltede agurker (en lille opfordring).
Fritterne var måske den største overraskelse. De var sprøde og havde en god smag – stadig til den fedtede side, men tydeligvis hjemmelavede.
Det var alt i Halifax’ burger faktisk, hvilket er værd at bemærke, da det er et klart plus i min bog, at der er kræset om detaljerne.
Særligt indpakningen vandt ind hos mig og sikrede samtidig at maden stadig var lun og lækker – også selvom den havde stået og ventet.
Varm ovnen op
På pomfrit-bakken stod et lille tip skrevet om, at de med fordel kunne klare en tur i ovnen. Det er måske ikke noget man lige gør, når den varme burger står foran én, men hvis man gemmer fritterne til til sidst (og iøvrigt har forvarmet ovnen) kunne det nok godt lade sig gøre. Det er måske bare et forsøg på at fralægge sig ansvaret for lunkne fritter, men ikke desto mindre en pointe, der er værd at tage med.
Så for at opsummere: en takeaway-burger i høj klasse, men med små mangler der gør, at jeg ikke kan give den topkarakter.
Bestil Halifax Burgers igennem RoomService her.
No Comments