Anmeldelser Burger

MAD about burgers

Med en amerikansk diner i to etager, plads til 160 spisende gæster og på Københavns mest turistede adresse, er det vist for alvor slået fast at burgermoden er kommet for at blive.

Menukortets udvalg på Modern American Diner (MAD) er ærke-amerikansk – fra æg, bacon og amerikanske pandekager til BLTs og New York Strips – og serveres fra morgen til aften.

MADs svingende omtale

MAD åbnede dørene tilbage i november og det var egentlig min mening allerede at troppe op til åbningsreceptionen. Det nåede jeg alligevel ikke, og af en eller anden grund har jeg altså ikke lige fundet anledningen før nu.

Jeg har tilgengæld haft rig mulighed for at høre om venner og bekendtes mere eller mindre fornøjede oplevelser på MAD, ligesom jeg har læst ligeså blandede anmeldelser af dineren (læs dem her og her).

Hovedsageligt har anken vist været myntet på servering og ventetid, som der altså har været både gode og knapt så gode oplevelser med. Men dette var nu ikke noget, jeg selv mærkede noget som helst til på en søndag aften, hvor den store diner også langt fra var fyldt.

Kød på menuen

Jeg havde jo egentlig sat mig i hovedet, at jeg kun skulle spise vegetarburgere i januar (dels et lille nytårsfortsæt for at spise lidt mindre kød, og dels for at udvide min horisont), men det syntes lidt umuligt på MAD, som ikke har en vegetarburger på menuen.

Det er måske heller ikke særligt amerikansk med en vegetar-variant, men faktisk kunne jeg nærmest ikke spotte en decideret vegetarret på kortet (red: jeg er efterfølgende blevet gjort opmærksom på, at alle burgere kan bestilles enten vegetariske, glutenfri eller med kylling – hvilket bare ikke fremgik af menukortet).

Så jeg måtte altså sætte mit nytårsfortsæt i bero – det gør man vel alligevel før eller siden – og bestille en MAD classic burger.

Bordet valgte desuden en Smoked bacon cheese burger og en BLTA (bacon, lettuce, cheese og avokado). Vi prøvede lidt forskellige fritter: Chili og french fries, og så ville vi gerne have prøvet deres onion rings, som de desværre var løbet tør for. På siden fik vi baconnaise, chipotle chili og BBQ dressing.

Maden kom overraskende hurtigt – vi skulle i biffen og havde (på grund af blandede anmeldelser) kalkuleret med lidt ekstra tid for at være på den sikre side. Men det havde vi ikke behøvet.

Styr på smagsindtrykkene

Den klassiske burger var flot anrettet med en chili på toppen, BLTA’en kom på et rustikt bræt – det tegnede godt. Vi var ved bestillingen blevet spurgt, hvordan vi ønskede vores bøffer stegt og hele bordet rundt bestilte dem medium.

Den var også flot stegt – måske lige til den røde side – men den fastholdt sin saft og kraft og det var for mig, i princippet det vigtigste.

Fyldet var især lækkert. Sprødt og saftigt, smagfuldt og friskt og med en god, krydret dressing. Det var hér burgeren vandt point. Den var rigtig godt stykket sammen, og det virkede ikke til at noget var overladt til tilfældighederne.

Jeg er dog ikke helt sikker på, om jeg forenede mig med bollen – jeg var usikker på om den prøvede at være grov eller blød, og den mindede mig lidt for meget om de der kerneboller fra Kohberg med en lidt fesen konsistens. Men den ødelagde dog ikke burgeren – den gjorde bare heller ikke noget særligt for den.

Pomfritterne var for mig lidt for plain, mens mine medspisere synes de var lige i øjet. Så det er nok et spørgsmål om, hvodan man bedst kan lide sine fritter. Og det er i sandhed en personlig sag. Jeg havde gerne set dem liiidt sprødere, men de havde en rigtig god smag – både chili og de klassiske.

Alle dippene var lækre. Baconmayoen smagte dejligt røget, chilien var ret så stærk og bbq’en smagte som en bbq-dressing skal.

Også BLTA’en var god – frisk og sprød, og et godt twist med avokadoen.

Sænk priserne, og jeg er hooked!

Som man måske kan fornemme, var vi virkelig positivt overraskede over middagens kvalitet. Havde vi ikke skulle i biffen, var vi nok også hoppet på én af desserterne på kortet – eller måske en shake. MAD vandt især ind på mig ved en rigtig god sammensætning af burger og en god smag i både burger, fritter og dips.

Men der er dog noget der skal trække ned, og det er priserne. På kortet står en burger til 89 kr., hvilket er en rigtig fin pris. Men dertil skal man lægge både 34 kr. for fritter og 14 kr. for dip, og det synes jeg er lige i overkanten.

Burgeren var ikke voldsomt stor. Hvis man er en fuldvoksen, sulten mand, – så skal man nok starte med en forret, eller bestille en dobbeltburger – og så begynder menuprisen at blive højere end de sammenlagte 137 kr. for burger og fritter.

Jeg synes samtidig at det er ret fint, når man (som mange andre steder) kan vælge flere slags tilbehør og dips med lidt mængderabat, så det vil jeg foreslå MAD at indføre. Det er sjovt at smage lidt forskelligt, når der er så meget lækkert på kortet. Men til de priser vil jeg selv være for nærig til at vælge mere end en portion fritter.

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

MAD4

MAD1  MAD6 MAD5  MAD3  MAD7

Lokation

MAD ligger i Industriens Hus lige ved Rådhuspladsen på Vesterbrogade 1. Find deres hjemmeside her.

MAD about burgers3.5625Pigen2014-01-23 16:08:15Danmarks største diner har fået både ris og ros med på vejen siden deres åbning i efteråret. Jeg besøgte MAD med en god portion tålmodighed – indstillet på ventetid og dårlig service. Men det viste sig hurtigt slet ikke at være nødvendigt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.