Madklubben-konceptet på godt og ondt
Madklubben Vesterbro åbnede marts 2012 som seneste tilføjelse til Anders Aagaards madklub-portefølje, som også inkluderer Madklubben Bistro-de-Luxe, Madklubben Tivoli, Madklubben Steak og de to Tony’s – den ene nabo til madklubben på Vesterbro. En familie af restauranter, der efterhånden er kendt af de fleste, – og som de fleste ligeledes har en holdning til.
Madklubbens manifest
Konceptet er enkelt: du betaler for en, to, tre eller fire retter; du skal ikke spørge tjenerne til råds; du serverer selv din vin; og du skal være ude af døren efter to timer og 15 minutter. Et koncept, der synes at fungere, for der er stort set altid fuldt hus på de restauranter, jeg har besøgt på hverdags- som weekendaftener.
Jeg har et had/kærlighedsforhold til Madklubben-konceptet. Jeg kan godt lide det enkle princip i, at vi alle skal kunne gå ud og spise godt til en billig penge. Og det gør mig heller ikke noget, at tjenerne ikke gør en dyd af nøje – og med lillefingeren – at udpege og forklare de enkelte bestanddele i retterne.
What’s the catch?
Men det er min erfaring, at de mange tillægspriser ofte gør, at menuprisen alligevel ryger i vejret. Og selvom tjenerne ikke behøver rådgive dig om mad og vin, har jeg ligeledes oplevet en ringe og uopmærksom service på enkelte af restaurationerne. Og så er det lidt ærgerligt at man ikke kan tilbringe hele sin aften ved bordet, da der er seating-skift omkring kl. 20 (som det efterhånden er kutyme på langt de fleste spisesteder i byen). Man må altså vælge at tage drinks før eller efter middagen andetsteds.
Ikke desto mindre, og med disse præmisser in mente, kan man ofte gå ud og spise, billigt, med en håndfuld gode venner og have en rigtig fornøjelig aften.
Madklubben Vesterbro – en burgerbar?
Madklubben er ikke en burgerbar men har en cheeseburger på menukortet, og det var i denne burgers anledning, at jeg lagde Madklubben Vesterbro et visit.
Indretning i ægte New Yorker-stil
Restauranten er indrettet som en Bar & Grill i New York, – du kan spise ved de hyggeligt indrettede borde eller i baren ved det åbne køkken. Vi var fire og fik et bord langs den lange væg i den dybe restaurant. På trods af at hovedretten var fastlagt, var vi nødt til også lige at smage lidt forretter og dessert – de vil dog ikke blive inkluderet i denne anmeldelse, som udelukkende bliver en anmeldelse af burgeren.
Selskabet bestilte en tatar fra tavlen, en krabbe på avokado og en gedeost-quiche – alle rigtig fine, min krabbe var dog nærmest for stor og lidt for fed i smagen, men måske også fordi, jeg vidste jeg skulle have plads til en burger.
Der kom ligeledes tre burgers på bordet, og min veninde bestilte aftenens “personalemad”: karakteriseret som det, personalet selv spiser på aftenen, og som er en enkel og mættende hovedret, typisk gryderet. Denne aften en “poussin danoise” – med agurkesalat og hvad der ellers følger med.
Kan man servere en burger uden pomfritter!?
Burgerne var anrettet som på en rigtig burgerbar på røde plastikbakker og i pap-indpakning. På siden fulgte en pose Burts-kartoffelchips som erstatning for pomfritter. Og hér tænker Pomfrit-pigen selvfølgelig “HALLO! Hvor er mine fritter?”. Ej heller fulgte dip eller smørelse, og jeg var endda fræk nok til at spørge om ketchup, som de desværre ikke havde.
Bøffen bærer anmeldelsen
Selve burgeren var rigtig dejlig – luftig bolle, perfekt krydret og stegt bøf og originalt fyld bestående af tomat-relish, bløde løg, syltet agurk, lagret cheddar og den obligatoriske salat.
Min anmeldelse | |
---|---|
Bøf | |
Bolle | |
Fyld | |
Tilbehør | |
Betjening | |
Stemning | |
Value for money | |
Samlet: |
Men efter et par bidder blev det hele hurtigt meget ensformig og tungt. Smagen af både stærk relish, krydrede agurker og den fedtede ost var altsammen meget fedt og kraftigt og underminerede fuldstændig, hvad der burde have været sprød salat og friske tomater. De bløde løg var i teorien rigtig lækre, men satte også et karakteristisk præg på burgeren, som næsten endte ovre i bøfsandwich-genren.
Manglende tilbehør
Jeg manglede virkelig noget at “friske op med”, som en ketchup havde kunne klare – et behov som nogle pomfritter og dip også nemt ville have opfyldt. Kartoffelchipsene gjorde intet for mig og smagen af sour cream & onion supplerede kun den stærke og fede fornemmelse.
Derudover var det iøvrigt lidt besværligt at skulle sidde og save i en burger i en papembellage, og burgeren var så fedtet at man ikke havde lyst til at spise den med fingerene.
Endelig ventede vi utrolig længe på både for-, hovedret og dessert, hvilket også trækker bedømmelsen ned.
Hvis du undværer forret og dessert kan du i princippet få en burger for 100 kr., hvilket til gengæld er den billigste burger, jeg har anmeldt indtil nu.
Alle desserter på én gang
Madklubbens restauranter har altid nogle indbydende desserter på kortet og tilbyder at prøve dem alle tre på én gang mod et lille tillæg til menuen. Det skulle vi selvfølgelig prøve, så vi fik serveret hvid chokolademousse, æblecrumble og en “snickers” bestående af chokoladeis, karamel og saltede peanuts. Den sidste var klart min favorit, omend tung ovenpå en i forvejen tung menu :)
Æblecrumble havde en dejlig æblesorbet men kagen var så hård at den var umulig at spise med skeen. Den hvide mousse var for tung til mig, men de enkelte bidder, jeg smagte, var dog dejlige og havde et fint twist af citron og lakrids.
Opsummeret
Alt i alt en fin aften på Madklubben, – dog med en burger, der desværre skuffede lidt. Jeg kan sagtens se pointen i at køre den lidt kontroversielt og jeg kan godt lide når restaurationerne tager et “burger-standpunkt” og gør noget andet end alle andre.
Dog synes jeg serveringen falder lidt til jorden på et sted som Madklubben – det holder ikke at servere en burger i papembellage, når resten af stilen på beværtningen ikke just lægger op til at man spiser med fingrene.
Endeligt havde jeg forventet et bedre samspil mellem burger og tilbehør, som jeg næsten betragter som ikke-eksisterende. Jeg havde i hvert fald hellere udværet posen med chips.
Næste gang jeg besøger Madklubben bliver det altså ikke burgeren, jeg bestiller.
Lokation
Madklubben Vesterbro ligger på Vesterbrogade 62 – lige ved Vesterbro Torv. Find deres hjemmeside her.
2 Comments
Madklubben
30/04/2013 at 01:36Kæreste Pigen.
Mange tak for anmeldelsen og de skønne fotos fra Madklubben Vesterbro. Vi får faktisk klart flest utvetydigt glade vibes fra vores gæster, så vi er kede af, at dit forhold til os er et had/kærligheds-ét af slagsen, som du skriver.
Men vi håber, du kigger forbi igen en anden gang!
Bedste hilsner,
Anne Mette Hancock
Madklubbens Etablissementer
Pigen
01/05/2013 at 22:34Hej Anne Mette
Tak for din kommentar.
Med mine betragtninger omkring had og kærlighed (for der er bestemt kærlighed) til Madklubbens koncept forsøger jeg at belyse de områder, man som gæst unægteligt må gå på kompromis med, for den favorable menupris. Det er naturligvis en meget subjektiv holdning, men det spiller i hvert fald en rolle, når jeg en aften vælger, om jeg vil besøge én af Madklubbens restauranter.
Denne anmeldelse baserer sig desuden udelukkende på min burger-oplevelse på Madklubben Vesterbro, og jeg glæder mig meget til også at besøge andre spisesteder i jeres kæde – gerne med notesblok, kamera og en uvildig holdning til den enkelte restaurant :)
Kærligst,
Pigen
Her skal du spise burgere inden eller under Distortion-festerne - Pigen & Pomfritten
29/05/2013 at 15:47[…] Læs min anmeldelse af burgeren hér. […]