Anmeldelser Mexican Restaurant

Barburrito: mere end bar’ burritos

Barburrito8

Den misforståede mexi-mad

Alt for længe har Københavnsk meximad bestået af fortyndet guacamole, tørre tacos og smagsforladt chili con carne af strimlet hakketkød. Og man har tydeligt haft en fornemmelse af, at de lidt for entusiastisk oppyntede spisesteder (ja, jeg taler om sombreros og totempæle, gør jeg) på pinlig vis har forsøgt at kompensere for det, de mangler i køkkenet.

Har man nogensimde befundet sig i Mexico, er man udemærket klar over at en guacamole skal smage af noget helt andet end creme fraiche; at tacos egentlig er små, bløde pandekager; og at chili con carne faktisk er en TextMex-spise: opfundet og serveret i Texas – ikke Mexico.

Men nu er der kommet en mexicansk restaurant til byen, som rent faktisk lader til at vide hvad det hele handler om. De kalder det selv et mexicansk gadekøkken, og menuen er også inspireret af en række af de taco-retter (dog i en lidt smukkere udformning), som du typisk kan købe ved små taco-bikse i mexicanske gader.

Barburrito2

Barburrito9

Stedet serverer endvidere en række hjemmelavede cocktails og limonader, mikset af bartenderen Gromit (fra 1105), og fungerer som et hipt, men autentisk lille åndehul, som også hurtigt har vundet popularitet. Det lille lokale er en smule cramped (læs: meget små båse) og i en dunkel belysning (jeg undskylder for de lidt rystede og meget gule billeder), hvilket måske tilgengæld gavner den latin-amerikanske stemning.

Barburrito11

Fabelagtige forretter

På menukortet er både et udvalg af small starters, fx stegte madbananer og guacamole, samt starters, bestående af grillede majskolber eller råmarineret torsk og rejer. Da vi har bestilt en menu, får vi lov at smage lidt af det hele. Barburrito kombinerer det autentiske, mexicanske køkken med sæsonens danske råvarer, og særligt den råmarinerede torsk fungerer rigtig fint i den stærkt krydrede marinade af chili, agurkejuice og koriander.

Barburrito10

Derpå fik vi en servering af majskolber i en koriandercreme, som smagte forrygende: sød, krydret og perfekt til de lune majs. Dertil drikker vi Ginger Mojitos, som smager skønt og friskt, samt en Aqua Fresca: vandmelonjuice.

Barburrito12

Smag på fem forskellige tacos

Endelig fik vi en overdådig anretning af tacos – i vores tasting menu var én af hver slags fra kortet: crispy pork, roasted chicken, braised veal, garlic/coriander shrimp, samt en weekly taco, som jeg desværre har glemt hvad var i skrivende øjeblik.

Først får vi de spicy rejer, som muligvis er den bedste variant, med en skarp smag af koriander, samt guacamole og bønnesalsa. Og en saftig, ristet kylling med chipotle og baja løg.

Barburrito7

Derpå fik vi de resterende tre varianter: sprødstegt gris med habanero løg og chorizo, som var dejlig saftig og krydret. Den braisserede kalv med syltede løg, som gav en fin sød smag.Endelig den ugentlige variant, som jeg mener var med oksekød, men jeg er desværre ikke sikker.

Ved den femte taco var jeg desuden mere end mæt, og dertil også vandvittigt nasset, da man spiser tacos’ne med fingrene. Og det er en noget krævende opgave – at kunne holde sig fra at spilde fyldet ud over det hele, med et overforbrug af de dér blanke serviertter, som er umulige at tørre sig med.

Barburrito5

Tequila-desserten blev en tand for autentisk

Til dessert fik vi serveret fik vi en chokoladeparfait med ananas-salsa, vanille og estragon, sejlende i tequila. En meget anderledes anretning, som indrømmet smagte dejligt – men da jeg ikke er så stor fan af tequila, måtte jeg give op halvvejs – det smagte virkelig meget af den mexicanske brændevin.

Barburrito3

Min anmeldelse
Mad
Drikke
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Besøget på Barburrito overgik uden tvivl mine forventninger til stedets kram på mexicansk mad. Alle serveringer bar tydeligt præg af at være autentisk gennemtænkt, med et interessant twist af danske råvarer.

Det var dog stadig som om maden manglede et eller andet, som jeg ikke kan sætte fingeren på. Men smagen var bare ikke lige så karakteristisk, som den ville være i Mexico. Om det var manglende krydderier, mexicansk trafikos eller bare salt, kan jeg ikke sige.

Kiks i køkkenet

Derudover var der et kæmpe kiks i serveringen, da vores ordre aldrig nåede videre til køkkenet og vi derfor måtte vente op mod en time på forretten. Der blev dog kompenseret i stor stil med både undskyldninger og en runde drikkevarer på huset. Ikke desto mindre var betjeningen lidt mangelfuld og uopmærksom og mere interesserede i at snakke med hinanden, end at tjekke op på gæsternes behov.

Høj value for money

Middagen var til gengæld ret billig. I vores tasting menu til prisen 250 kr. fik vi både en lille forret, samt en anmindelig forret, fem forskellige tacos og dessert. Deres drinks er ligeledes billige: 76 kr. for en almindelig cocktail og 100 for en stor. Helt klart en høj value for money og et oplagt sted at starte en festlig aften. Jeg kommer bestemt snart igen for også at smage stedets burritos og andre lækkerier på kortet.

Barburrito

Lokation

Barburrito ligger i Skindergade 36 – du kan finde deres hjemmeside her.

Barburrito: mere end bar’ burritos3.4Pigen2013-06-10 12:09:09Mexicansk mad i København har længe været et misforstået miks af tunge, fedtede tacos tilsmurt i flydende ost. Endelig lader det dog til, at nogen har valgt at tage kampen op og servere små, friske og delikate anretninger, som smager af (eller så tæt på man kommer) det ægte Mexico.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Preben
    12/06/2013 at 10:47

    Dejligt med en mexicansk i København, men må dog sige at det slet ikke kan måle sig med ‘La Esquina’ i New York… Her får du virkelig serveret de lækreste tacos, quesadillas osv… Mums :p

    • Reply
      Preben
      12/06/2013 at 10:49

      Kender du forøvrigt et sted med gode falafeler i CPH?

      • Reply
        Pigen
        12/06/2013 at 10:53

        Uha, jeg er faktisk ikke nået så vidt omkring på dét område. Men jeg har Kebabistan på todo-listen – dem har jeg hørt rigtig godt om. Og så er Pasha Kebab (også på Vesterbro) altid en sikker vinder!

    • Reply
      Pigen
      12/06/2013 at 10:49

      Hej Preben. Det kan jeg sagtens forestille mig, at det ikke kan. Jeg skal faktisk til New York i efteråret, så jeg vil da klart notere mig La Esquina og prøve den af. Tak for tippet! :)

  • Reply
    Guacamole på mexicansk manér - Pigen & Pomfritten
    04/09/2013 at 17:01

    […] som muligt. Det eneste sted jeg herhjemme har smagt en guacamole, som den smagte i Mexico, var på Barburrito i Skindergade, som desuden klart er et besøg […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.