I feriemode
Og selvom jeg måske har stresset lidt over, ikke at nå alt det jeg skulle, så har det været lige så fantastisk at logge helt af. Næsten da. For med mobilen er der jo altid mulighed for at tage billeder og smide dem op på diverse medier. Hovedsageligt har Instagram været min feriepartner.
Men hvor har det været skønt. Jeg har tilbragt ferien på to festivaller: Roskilde og Musik i Lejet. Og på begge kunne man ikke have bedt om bedre vejr. Roskilde var næsten for varmt, mens man i Tisvilde heldigvis havde muligheden for at køle sig i bølgen blå.
Derefter har jeg koblet af med familien, krimier, hjemmelavede lækkerier, morgenløbe og -badeture ved stranden, Piratbridge i måneskin og lune nætter i vores sommerhus. Det kunne ikke være bedre.
Hvad har du lavet i din sommerferie?
Om sommermad
De, der har fulgt med på Instagram, har måske bemærket, at “Prinsessen” er kommet med på ferie. Jeg har igennem vinteren (og i en grillbar-lugtende lejlighed) drømt om at frittere i frisk luft.
Og selvom det muligvis lyder en kende blasfemisk at fylde sommertallerkenen med oliefyldte bagekartofler – og ikke de friske, nyopgravede – betyder det bestemt ikke, at der ikke også har været plads til sidstnævnte. Både som tilbehør til grillmaden og kolde på frokostbordet. Sommer er en kartoffelmad!
Til både friske og fritterede kartofler har sommerens tema i år været bearnaisecreme. Altså hjemmerørt mayo med estragon. En måde at anvende de blommer, der var tilovers fra min mors hjemmebagte mandelbund (på æggehvider) – eller var det omvendt? Vi har i hvert fald fået rigeligt af begge dele.
Derudover har vi lavet hjemmelavet müsli og spist det på skyr om morgenen; spist frisklagte æg fra gården og mors leverpostej og fars fiskefrikadeller til frokost; mæsket os i frække grillpølser indkøbt hos Torvehallerne; stegt tournedos til perfektion til de føromtalte fritter.
Vi lavet ærtemynte-pesto på havens fabelagtige mynte, som også har lagt bund for dejlige mojitos; rørt tzatziki på sommerens agurker; jeg fik endelig min s’mores debut; og da varmen satte en stopper for hjemmebagte burgerboller, nød vi dem istedet som morgenbrød dagen derpå.
Hvad har været dine sommerfavoritter?
Min sensommerfortsætter
Men nu kalder hverdagen, og jeg sidder endelig med bloggen åben og en masse todo’s på blokken. Foruden forhåbninger om at kunne fortsætte morgen- eller aftenbadninger mens sommervarmen forbliver, er der både indlæg og anmeldelser, der skal skrives og udgives.
Jeg har besøgt Dag H og spist takeout fra Rialto (på tide?). Og samtidig har jeg endnu ikke fået lagt vejen forbi hverken Hot Buns, Grill Royale eller Tommi’s Burger Joint. Jeg har travlt.
Godt man har spist så fornuftigt i ferien, at man nu kan mæske sig i alle de fede fristelser med god samvittighed. Som om! ;)
Har du flere gode bud på, hvor jeg bør spise mine sensommerburgere?
No Comments