Denne lette salat er perfekt at lave efter det, man lige har i køkkenet og køleskabet. Dog skal man næsten lige sørge for at have koriander, da de giver salaten et fint twist.
Men man kan fint skifte kødet ud med kylling, fisk eller skaldyr eller lave den vegetarisk. Som salat er det godt at bruge grøntsager, som “fylder lidt” i maven – fx gulerødder bønner el.lign.
Ingredienser:
(til 2 personer)
- 2 stk minutsteaks (eller andet oksekød, som kan lynsteges)
- 3 gulerødder
- 1/3 agurk
- En håndfuld grønne bønner
- 2 forårsløg
- Frisk salat
- Evt. cherrytomater
- Lidt olie, sesam og soya til at stege kødet sammen med
- En håndfuld koriander og cashewnødder til at pynte med
Dressing:
- 1 spsk soya
- 1 spsk limesaft
- 1 spsk fiskesauce
- 1 spsk hvidvinseddike
- en sk honning
- frisk chili efter smag
Fremgangsmåde:
Salat og grøntsager skylles, skæres og anrettes. Jeg kogte bønnerne, men de kunne også have været rå eller blancheret.
Kødet steges i lidt olie, hvorefter sesam tilføjes og endeligt smages kødet til med lidt soya.
Ingredienserne til dressingen blandes sammen og smages til og hældes over salaten inden denne pyntes med kød, koriander og cashewnødder.
No Comments