Den sidste uge har godt nok stået i New Yorks tegn, men gode minder fra ferien i Israel i august fylder stadig meget på oplevelser og indtryk.
Vi tilbragte blot seks dage i landet, så det var begrænset hvad vi kunne nå. Men Jerusalem, Masada og dødehavet, samt Tel Aviv blev det til i denne (første?) omgang.
Jeg har taget så mange billeder, at min lille computer er proppet til bristepunktet, men det eneste jeg nok kommer til at fremvise her (til jeres held) er madbillederne.
Rejser med spiselige seværdigheder
Dem er der så også en del af – madbillederne. Jeg har vist nævnt at både min egen og min svigerfamilie er frygtelige glade for mad, og især når vi er med min svigerfar på ferie, bliver programmet i højere grad planlagt efter måltider og restauranter end turistede seværdigheder.
Fx var vi for et par år siden på vinrejse til Beaune i Borgogne, hvor min svigerfar bookede flybilletter omkring Geneve netop for at vi kunne smage berygtede fiskeboller (quenelles) i Bourg-en-Bresse på vejen..
Men man må sige at vi kom vidt omkring menukortene på vores Israel-rejse. Vi fik både spist frygteligt fornemt på fine hoteller, snuppet en ‘sabich’ på det lokale marked, smagt den lokale burger, samt tilbragt en aften i et traditionelt østeuropæisk-jødiske køkken.
Og sidstnævnte blev måske også turens højdepunkt, omend humus og falafel for altid vi have en stor plads i mit hjerte og sjældent har sagt så godt, som jeg har fået det i Israel.
En aften i et østeuropæisk Israel
Vi var blevet anbefalet en restaurant i det sydlige Tel Aviv, Shmulik Cohen, hvor svigerfar denne gang kunne smage de såkaldte “kreplach”.
I en 35 grader varm storby som Tel Aviv var Shmulik Cohens menukort måske ikke lige det der faldt mig først for, og vi var nok også de første turister, der nogensinde havde forvildet sig derind. Stedet blev, foruden os, efterhånden proppet med ortodokse jøder i fuld mundering, og absolut ingen kvinder.
Men vi var velkomne og hold nu op en oplevelse det var. Vi bestilte – lidt på må og få – og fik serveret lækkerier fra den anden verden. Tunge retter, jo da, men det smagte sgu godt! Og så glider det altså ned med en kold øl (mens resten af restauranten drak cola..) og en vodka.
Selv havde jeg bestilt en gullasch, for det var ligesom noget jeg kunne kende på kortet, og denne blev serveret som den var – et proteinrigt måltid.
Og til de famøse kreplach udtrykte svigerfar, som titlen på dette indlæg, og lykkelig var han. “Det smager så godt, at det er sjovt at være sulten” (<3).
Så hvis du nogensinde skulle være på de kanter, er Shmulik Cohen bestemt et besøg værd!
9 Comments
La Cucina Nada
22/09/2013 at 11:17Sikke en oplevelse – helt sikkert én jeg også gerne vil have en dag.
Er vild med din svigerfar, og dét uden at have mødt ham! Med en sætning som “Det smager så godt, at det er sjovt at være sulten” må man sige at manden er vild med mad.
Min far er fra Ramallah, og jeg ville elske at kombinere en kulinarisk rejse med at besøge hans familie, spise lokalt og indtage måltider på lækre restauranter i både Israel, Palæstina og i Jordan.
Dejlig blog du har, her skal jeg da vist kigge forbi noget oftere :-)
Pigen
23/09/2013 at 18:24Tak for de søde ord! Min svigerfar er bestemt en herlig mand :)
Jeg ville også utrolig gerne se meget mere til Mellemøsten og deres køkkener. Og det lyder da fantastisk hvis du samtidig kunne kombinere det med at besøge noget familie og på den måde komme mere under huden på kulturen.
Din blog ligner iøvrigt også noget jeg bør tjekke ud! :)
Line
22/09/2013 at 18:35Ikke på nogen måde for presse dig, men hvornår kan vi forvente at få ‘Burgere i NYC’-indlæg? Kender en veninde som tager afsted tirsdag morgen og det ville være virkelig dejligt med et indlæg omkring dine madoplevelser (og gerne andre oplevelser også) i verdens hovedstad :-)
Pigen
22/09/2013 at 18:45Hehe, det er helt iorden, – jeg vil meget gerne selv have et indlæg klar snart, men det er godt nok mange billeder at skulle igennem. Men jeg vil gerne sende et hurtigt overblik på mail, hvis hun søger burger-tips? Eller tips generelt til den fantastiske by :)
Henrik Lai
23/09/2013 at 18:31En burger jeg virkelig godt kunne tænke mig er den fra Nimb Bar’n’Grill: 200 gram hakket oksekød fra Nebraska, brioche, lagret cheddar, Caesar salad og fritter. Det lyder for godt til at være sandt.
Prisen er godt nok på 225,- hvilket er ret vildt for en burger, men når jeg tænker Nimb + burger… Det giver lidt sig selv, så er det vel bare super lækkert?
Det var også en lille opfordring når din trang (og penge!!!) til burgere igen er landet efter New York :-D
Pigen
23/09/2013 at 21:51Uha, dén lyder farlig, ja. Og skal da helt sikkert prøves af, når der er plus på kontoen igen ;) Tak for tippet!
Pigen
26/09/2013 at 22:47Og i aften fik jeg så prøvet den! :D Den er godt nok vild. Måske liiiige heavy nok, men bestemt en oplevelse værd! :)
Henrik Lai
28/09/2013 at 18:39Jeg så godt dit billede på Instagram – den ser virkelig god ud må jeg sige… Bøffen så bare kæmpe up, eller det bare billedet der snyder?
Kommer du med en anmeldelse her på bloggen? :-)
Pigen
02/10/2013 at 12:55Ja, der kommer en anmeldelse snart. Bøffen var virkelig kæmpe – og i det hele taget blev man sat lidt til vægs af den ret voldsomme smagsoplevelse. Det var godt, bestemt, men måske lidt for meget af det gode. Jeg ville gerne have haft en mindre bøf (for en mindre pris), men for fuldvoksne mænd er det sikkert ingen sag. En herreburger og en dameburger på kortet, måske, selvom jeg egentlig er lidt imod den slags :)
På marked i Israel: langt fra Torvehallerne - Israel pt. 2 - Pigen & Pomfritten
26/09/2013 at 22:53[…] tidligere fortalt var vi for nyligt på ferie i Israel – et land, som fascinerede mig på så mange måder. […]
Overdådige burgere på Nimb Bar'n'Grill - Pigen & Pomfritten
12/10/2013 at 16:15[…] Dette var mit første besøg på ét af Nimbs spisesteder, og jeg havde nok heller aldrig fundet på at lægge vejen forbi i jagten på en burger, hvis ikke det var for et godt læsertip. […]
Spis godt i Jerusalem og Tel Aviv, Israel pt. 3 - Pigen & Pomfritten
20/10/2013 at 18:39[…] i min hukommelse. Jeg har skrevet om den både kulinarisk og kulturelt store oplevelse på Shmulik Cohen i Tel Aviv, og de sjove og anderledes markeder i både Jerusalem og Tel […]