Jeg elsker at starte dagen med yoghurt eller skyr, frisk frugt eller bær og en god müsli. Jeg er især fan af de sødere müsli-varianter, men eftersom det kan være ret svært at gennemskue hvad der egentlig proppes i af søde sager, ender jeg altid med at købe de klassiske “havregryns-müsli”, som ikke er ristet.
Den seneste uge er blevet tilbragt i sommerhuset med familien, og derfor var anledningen oplagt. Jeg havde indkøbt mandler, solsikkekerne, speltflager, hørfrø, sesamfrø og rosiner og honning til at riste det i. Der er vist intet rigtigt eller forkert, og næste gang vil jeg bare bruge de ingredienser, jeg lige har i skabene.
Müslien kan fx bestå af:
- En håndfuld mandler
- En håndfuld solsikkekerner
- Et par skefulde hørfrø
- Et par skefulde sesamfrø
- En håndfuld rosiner
- En god portion speltflager (eller fx havregryn)
- To spsk honning
Fremgangsmåden blev simpel: mandlerne blev hakket og vendt i en skødesløs blanding af de resterende ingredienser. Jeg varmede honningen på panden og ristede hele baduljen sammen til det var gyldent.
Man kan sikkert også nemt lave müslien i ovnen – det vil jeg måske prøve næste gang.
Jeg har kunne læse mig frem til at mange rister de grovere kerner og nødder før de resterende ingredienser tilføjes, og det kan sikkert også være en god idé, men jeg synes nu ikke der var noget i min blanding der fik hverken for meget eller for lidt.
Da blandingen var blevet gylden og sprød blandede jeg rosinerne i og lod jeg det køle på en bageplade, hvor jeg fra tid til anden lige var ude og ruske det lidt rundt, for at sikre at det ikke “tørrede sammen”.
Da det var helt tørt hældte jeg det på et glas.
Servér på skøn yoghurt – gerne med frisk frugt eller bær.
2 Comments
AK
27/09/2014 at 09:23Vildt lækker side! Hvor har du købt skålene henne?
Pigen
28/09/2014 at 20:52Tak! Skålene er fra mine forældres sommerhus, så det ved jeg desværre ikke :)