Burgerboller skal i min verden have en blød krumme og en sød smag, som sammen med en saftig bøf smelter sammen på tungen til en himmerigsmundfuld.
Jeg har eksperimenteret rigtig meget med mange forskellige opskrifter og mangler også endnu at afprøve en rigtig brioche-dej, men indenfor de klassiske burgerboller er denne opskrift den bedste til dato.
Den er tyvstjålet fra Meyers Bageri og ifølge opskriften er der nok til hele 14 stk. Jeg har ikke prøvet at korte den ned endnu, for det passer egentlig meget fint at kunne fryse de overskydende ned og have dem til de burger-aftener, hvor man ikke lige har tid til det store bageshow.
Jeg har modificeret opskriften en smule – bl.a. synes jeg bollerne bliver pænere af at blive penslet med æg eller mælk. Hus desuden at lade bollerne hæve tildækket, så dejen ikke “tørrer”.
Hvis man har en røremaskine (og tiden) er det en superlet opskrift, men den kræver dog at man lige planlægger de mange omgange hævninger ind i løbet af dagen.
NB! Hævning tager sammenlagt 2,5 timer
Til 14 stk:
- 5 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 900 g hvedemel
- 75 g sukker
- 15 g havsalt
- 75 g blødt smør
- Æg eller mælk til pensling, samt sesamfrø
Fremgangsmåde:
Step 1: Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt dernæst hvedemel, sukker og salt. Ælt dejen sammen og tilsæt så det bløde smør. Ælt dejen smidig i 6-8 minutter på en røremaskine (alternativt ved håndkraft). Lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.
Step 2: Vend derpå dejen ud på et melet bord og del den i to. Rul hver halvdel til en pølse og skær denne ud i syv stykker. Rul hvert stykke til en bolle (“saml dejen” i bunden, så toppen holdes glat og pæn). Sæt bollerne til efterhævning på en bageplade i 30 min.
Step 3: Tryk en bageplade ned over bollerne, så de får den rette størrelse og tykkelse og lad dem derefter hæve – igen – i yderligere en time.
Step 4: Pensl bollerne med æg eller mælk og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 220 grader i ca 12-14 minutter.
Bollerne skal serveres varme, men lad dem alligevel lige hvile små ti minutter efter de er kommet ud.
Jeg plejer lige at halvere bollerne og give dem en tur på risteren eller i ovnen når bollerne er afkølet, for at give dem en lille smule sprødhed inden de smøres med hjemmelavet mayo ;)
11 Comments
Bluecheese-dressing til bluecheese-burger - Pigen & Pomfritten
30/05/2013 at 20:01[…] også opskrifterne på saftige burgerbøffer, søde burgerboller, hjemmelavet ketchup og […]
Den perfekte, hjemmelavede burger - Pigen & Pomfritten
06/06/2013 at 21:14[…] Se opskriften på burgerboller her. […]
Britt
20/07/2014 at 17:30Denne opskrift er SÅÅÅÅ god!
Kan varmt anbefales!
Pigen
07/09/2014 at 17:54Det er jeg rigtig glad for at høre, Britt. Tak for feedback!
Karsten Jessen
29/07/2014 at 17:05Det er simpelthen helt uden omsvøb “verdens bedste burgerboller” både til pulled pork og “alm.” burgere.
Tak for opskriften!!
Karsten
Pigen
07/09/2014 at 17:55Tak, Karsten – det er jeg glad for at høre!
Hans
28/09/2014 at 08:48De er bare gode, lavede disse boller sammen med opskriften på burgerne og endte med titlen som Danmarks bedste burger – endda første gang jeg lavede dem!
Det er en flot og inspirerende måde du sætter dine opskrifter op på, tak
Pigen
28/09/2014 at 21:02Fedt! Det er jeg glad for at høre. Og tak for feedback’en! :)
Karen Henriksen
19/02/2015 at 21:12Det er virkelig nogle super gode opskrifter! De er altid et hit!
Kan man skifte havsalten ud med almindelig fin eller grov salt og hvis ja er det samme mængde?
S U N D A Y S P R I N G | littletalks
08/03/2015 at 21:09[…] opskrift fra “Pigen og pomfritten” og de blev virkelig gode. Opskriften er lånt fra Pigen og Pomfritten og […]
Sliders – Burgerens svar på tapas… | Le Plat Du Jour
11/11/2015 at 15:05[…] hos Pigen og Pomfritten, så istedet for at skrive opskriften op, vil jeg hellere linke til hendes opskrift. Så får hun også al æren (som […]
Nana
27/12/2015 at 22:59Hvordan tror du de bliver, hvis man laver et par dage inden? Kan de evt. fryses?
Pigen
29/12/2015 at 14:55De er helt klart bedst friskbagte. De bliver lidt fastere i konsistensen efter nogle dage – og det samme, hvis du fryser dem. Men det kan bestemt lade sig gøre.
Brian Haahr-Nielsen
10/06/2017 at 11:06Den er super fantastisk den opskrift. Vi bruger den hvergang når der skal burgere på bordet og lidt boller i fryseren til kommende skovtur, madpakker med mere.
Pigen
13/06/2017 at 16:20Det er jeg smadder-glad for at høre! Tak :)
Perfekte, amerikanske burgerboller - Pigen & Pomfritten
31/07/2017 at 15:00[…] har testet opskrifter af store danske kokke, som jeg synes er lidt for omsonste. Og jeg har testet opskrift på theboller, som måske har […]