Holdskifte på Mêlée fra udgangen af april
Jeg har gennem de sidste tre år besøgt Mêlée en håndfuld gange, – alle gange med stor fornøjelse. I dén tid har Jens Vestergaard (manden bag Ensemble og Luns) stået bag gryderne, men fra udgangen af april bliver Rasmus Oubæk istedet medejer af restauranten, mens Jens Vestergaard flytter på landet.
Oubæk har for tiden stor succes med sine i forvejen tre spisesteder: Retour, Retour Steak og Pluto, og det bliver spændende at følge med i, hvilke forandringer der følger for Mêlée. Jens Vestergaard proklamerede i sin tid Mêlée for “bearnaise-fri zone”, mens Oubæk netop er landskendt for sin bearnaise.
Gedigen kvalitet og klassisk håndværk
Da vi fik nyheden om holdskiftet måtte vi straks lige bestille bord og smage Vestergaards fortolkning af det franske køkken på Mêlée en sidste gang .
De tre venner, som startede Mêlée, deler en passion for mad, vin og rugby (hvorfra begrebet “Mêlée”, som betyder klynge, stammer). Menuen er rustik, vinkælderen et sammenskudsgilde fra de tre drenges egne lagre og omdrejningspunktet er, skriver de selv “enkelhed, med fokus på gedigen kvalitet, første klasses råvarer og klassisk håndværk“.
Menuen er ligeledes enkel: en menupakke bestående af fem retter, tre retter a’la carte og tre retter på tavlen. Ved bordet bestiller vi en Mêlée ’tartare’ og to kalveterrin og derpå tre slethvarrer. Deres onglet, som næsten er fast på kortet og som jeg har prøvet flere gange tidligere, er desuden fantastisk.
Vi var med Svigerfar i byen, som vælger – lidt atypisk i omvent rækkefølge, men vi skulle jo starte med kødet og slutte med fisken – en Chateau les Ormes Medóc ’96 til at starte med og derpå Domaine Michel Caillot Meursault ’08 – mums!
Vinen serveres og kort efter bliver terrin af kalv og hjertesalat med abrikospuré og puylinser serveret. En skøn blanding af konsistenser og den bitre salat og stærke sennepsdressing går godt til terrinen, men abrikosen tilfører det søde modspil. Retten, som er meget rustik og smagfuld, overrasker mig (jeg ved egentlig ikke hvad jeg havde forventet), men positivt – det var altså godt!
Min kæreste får kalvetartar som var citat: “seriøst god – den bedste tatar, jeg har fået!”, og jeg måtte give ham ret ved den ene bid, jeg fik nasset mig til. Tataren var groft og perfekt rørt, ledsaget af en rødkåls/rødbedesalat, der gav retten en god syre og sprødhed.
Derpå får vi vores glas Meursault (har jeg allerede sagt ‘mums!’?) og slethvarren bliver serveret på en anretning af (møg)frisk rødløg, hvidkål og byg. Fisken har en perfekt, fast konsistens og hvidkål, løg og byg forenes godt i et mildt smagsindtryk.
Jeg er allerede godt mæt, men når der står chokolade på dessertkortet er både svigerfar og jeg nødt til at springe på. Min kæreste tager en ostetallerken med Fourme d’Ambert og vesterhavsost – to meget forskellige, men lige skønne oste.
Vores overflod af en chokoladedessert (og som jeg elsker den) består af mørk chokolade – både sauce og en “chokoladeiscreme” med sveskesylt samt mandel/valnøddeknas. Og så er toppen nået.
Min anmeldelse | |
---|---|
Mad | |
Vin | |
Betjening | |
Stemning | |
Value for money | |
Samlet: |
Mêlée skuffer heller ikke denne gang og serverer gedigen mad fra det franske landkøkken med fantastiske vine til. Jeg håber denne stil fortsætter, for det klæder det Københavnske spiseliv med dette lille, rustikke – og meget personlige køkken, som adskiller sig fra både de frankofile brasserier og bistroer, – også selvom jeg elsker pomfritter og bearnaise!
OBS! Sidste aften med det gamle hold på Mêlée bliver torsdag den 25. april, så hvis der stadig er pladser kan jeg klart anbefale at man skynder sig og bestiller et bord.
Praktisk info
Pris for tre retter: 335 kr.
Adresse: Martensens Allé 16, 1828 Frederiksberg C
www: melee.dk
1 Comment
Christian
27/03/2014 at 09:28Enig, enig og enig! :)
En af byens suverænt bedste restauranter: hyggelig, afslappet, herligt usnobbet, fantastisk mad, legendarisk vinudvalg. What’s not to like?
I øvrigt, tak for en fremragende blog!
PS: og ja, onglet’en er fuldstændig fantastisk!