Claus Meyer åbnede sommeren 2011 det nye spisested på Frederiksberg, Radio, som serverer tre- og fem-retters menuer til hhv. 300 og 400 kr. Altså en mulighed for at spise godt for en overskuelig penge – og jeg er helt enig i, at området omkring Forum længe har sukket efter bedre spisesteder. Ved åbningen skrev Meyer selv følgende status på sin Facebook-side:
[quote] Jeg er ofte blevet mindet om, at vi manglede et lokalt orienteret spisested i det man kalder mellemprislejet, som jo i virkeligheden er et spørgsmål om meget andet end pris – for eksempel stemning, værtskab og køkkenets attitude […][/quote]
Vi var et selskab på fire med forventningerne skruet godt op og vi gik all in på fem-retters menu og tilhørende vinmenu. Undervejs nåede vi endda at tilføje retter, fordi vi simpelthen var nødt til at prøve det hele.
På en varm juli-dag startede vi selvfølgelig aftenen med et udvalg af husets eksklusivt bryggede øl. Måske primært fordi vi ikke havde forestillet os hvor meget vin, vi egentlig ville blive serveret efterfølgende.
Til det fik vi serveret en appetizer bestående af hjertesalat med malt og mormordressing. Dertil naturligvis Meyers skønne og svampede Ølandshvedebrød, som vi kunne dyppe i en olie på gran (?).
Menuens første ret bestod af blæksprutte, agurk, hyldeblomst og rugbrødskrymmel. En fin og knasende, men måske også lidt kedelig, start. Og så lærer jeg nok aldrig at elske blæksprutte.
Derpå fik vi en virkelig skøn – og meget tæt på at være min favoritret – bestående af kartofler, som var stegt bløde med en sej skorpe, rygeostskum, ærter, ærteskud og kartoffelchips. Særligt kombinationen af ærter, rygeost og de søde kartofler var skøn.
Tredje ret var en sammensætning af laks, forårsløg, perleløg og en cremet sauce, jeg desværre ikke kan huske hvad bestod af. Smagskombination af det syrlige og søde fra løgene gik godt i spænd med laksen. Jeg er en stor lakse-elsker, så selvom denne ret måske var den mest klassiske på aftenen, så endte det nok med at være min favorit.
Jeg fik desværre ikke noteret alle de fantastiske vine, vi smagte undervejs – men med de mange varierede retter fungerede det fint med en vinmenu, der ligeledes udfordrede smagsløgene. Er man af den ene eller anden grund alkohol-afholdende, kan man også bestille en alkohol-fri drikke-menu, bestående af saft og juice.
Hovedretten var sommerbuk med stikkelsbær og spidskål, samt bredbladet persille og kærnemælkssauce. Ikke en ret der gjorde stort væsen ud af sig, men i sin enkelthed ret skøn, med de sure stikkelsbær, den bitre spidskål og det søde kød.
Undervejs havde vi som sagt tilvalgt en række retter, vi også lige måtte smage. Min kæreste fik en ret med kylling, der blev også serveret en ostetallerken og min veninde fik ovenviste dessert, – ingen af de tre retter kan jeg dog beklageligvis huske (måske grundet vinmenuen) detaljerne på. Men jeg husker dem som dejlige! :)
Min anmeldelse | |
---|---|
Mad | |
Vin | |
Betjening | |
Stemning | |
Value for money | |
Samlet: |
Min dessert bestod af jordbær med is, lakridsbrød og -pulver. Den perfekte afslutning på en fabelagtig menu, som i dén grad udfordrede og legede med smagsløgene.
Vi var alle fire enige om at aftenen i sin helhed havde været perfekt. Dejlig mad, skønne vine, rigtig fin og personlig servering og en hyggelig og down-to-earth-stemning. Hér må vi snart tilbage!
Lokation
Radio ligger på Julius Thomsens Gade 12 lige ved Forum. Find deres hjemmeside her.
No Comments