Resultatet blev godt, omend forsøget med hjemmelavede marengs måtte brandslukkes med indkøbte marengs hos bageren på dagen. Der skal lige øves lidt på opbevaringen af disse til en anden gang.
Jeg har modificeret Politikens opskrift, da jeg bl.a. synes der var lige rigeligt med flødeskum – for mig fungerede det fint med det halve. Jeg har også skåret lidt ned på mængden af marangs og istedet tilføjet lidt flere hindbær.
Find den oprindelige opskrift på Politikens hjemmeside her.
Ingredienser:
Til en stor lagkage:
- 400 g hindbær (frosne som friske)
- 400 g blåbær (friske)
- 80 g marengs (to store reder fra bageren, hvis ikke man bager selv)
- 1/2 liter piskefløde (der vil nok være lidt til overs)
- 3 stk. tykke lagkagebunde
Glasur:
- 7 spsk. flormelis
- 1 spsk. kakaopulver
- ca. 5 tsk. vand (Politiken foreslår at man også kan bruge rom)
NB! Gem lidt blåbær og marengs til at pynte kagen med til sidst.
Fremgangsmåde:
Mos hindbærrene med en gaffel, til de safter, kom lidt 2/3 af blåbærene i og mos også disse. (Hvis du bruger frosne hindbær skal disse først lige op at koge, for så at blive afkølet inden du tilsætter blåbær). Pisk fløden til flødeskum, gerne lidt fast, så holder kagen faconen bedre.
Anret den første bund på et kagefad (med den lyse side opad, så saften fra bærrene kan trænge ned) og fordel halvdelen af bærrene. Knus lidt under halvdelen af marengsene (der skal også være til pynten), samt halvdelen af flødeskummet. Gentag dette på den næste kagebund og læg slutteligt den sidste bund på med den brune side opad. Du kan evt. sætte kagen i køleskabet et par timer, så den sætter sig lidt.
Rør glasuren af flormelis, kakao og vand (og evt. lidt rom) og fordel denne over kagen. Det ser flot ud, hvis du lader den løbe lidt ned over siderne på kagen. Knus de sidste marengs over kagen og top op med de sidste blåbær.
No Comments