Risotto er en fantastisk spise! Jeg sørger for altid at have risottoris i skabet, for så længe du bare har parmasanost kan du lave alverdens varianter.
Denne aften tog jeg ærter og rejer op fra fryseren og vupti, så var der ingredienser til en lækker og enkel hovedret. Det er iøvrigt en perfekt sommerret, som især vinder ved brug af friske, danske ærter.
Man tager:
(til to personer)
- En håndfuld rejer – er de frosne, skal de optøes inden stegning
- En håndfuld ærter
- En håndfuld revet parmasanost
- Et finthakket skalotteløg (to hvis de er små)
- Et finthakket fed hvidløg
- En knivspids safran
- En økologisk citron
- Et glas risottoris (ca. 4 dl)
- Et glas hvidvin
- 1/2 l bouillon (grøntsags- eller fiskebouillon)
- Salt og peber
- Olie til stegning
- Persille eller andet grønt til pynt
Note: De rejer, jeg brugte denne gang, havde haler, og omend det ser fint ud, så er det ikke så smart (og ret nasset) at spise risotto med rejer, der skal pilles. Så jeg fjerner halerne inden stegning næste gang!
Fremgangsmåde:
Riv parmasanost og lidt citronskal, hak skalotteløg og hvidløg og kog en halv liter bouillon på forhånd. Er rejerne frosne er det bedst også at tø dem op inden de kommer på panden.
Steg først hvidløget i lidt olie og tilsæt rejer og citronskal. Sæt rejerne til side.
Steg skalotteløg i lidt olie i en gryde og tilsæt dernæst risottoris. Lad dem stege lidt og hæld derpå hvidvinen i gryden. Lad det koge lidt. Tilsæt også gerne safran hér.
Når risene har opsuget hvidvinen kan du hælde lidt bouillon på – jeg tilsætter ca. en stor suppeskefuld ad gangen. Vent til risene har opsuget væsken og gentag indtil du ikke har mere bouillon eller risene er færdigkogt. Det står ofte på pakken, hvor længe de skal have – typisk 18-20 min.
Tilsæt derpå rejer og ærter og inden servering også parmasanosten. Smag til med salt og peber. Nogen er frække også at tilsætte lidt smør, men det gjorde jeg nu ikke denne gang og synes egentlig heller ikke det er nødvendigt.
Pynt med frisk persille og servér.
No Comments
Opskrift på frisk tomatrisotto - Pigen & Pomfritten
14/06/2013 at 09:00[…] har tidligere erklæret min kærlighed til risotto – jeg elsker konsistensen, den salte smag og muligheden for stort set at kunne putte hvad som […]
Mamas Spaghetti alla Carbonara - Pigen & Pomfritten
05/11/2013 at 21:16[…] tid, var det især disse enkle retter, som jeg tog til mig, for en Pasta Pesto, en Bolognese, en let risotto eller en Spaghetti Carbonara er både billige og lette at bikse sammen. Hér fornemmes måske et […]