Fra jeg lærte at spise blåskimmelost, har jeg mæsket mig i bluecheese-sauce og gorgonzola pizzaer, og endelig har jeg også fået øjnene op for bluecheese i en burger.
Det er nærmest blevet tradition at lave bluecheese dressing, når der kreeres hjemmelavede burgere herhjemme. Det er meget nemmere at smøre den i burgeren end at smelte osten på bøfferne, og så kan man tilmed dyppe fritterne i den, hvis man er rigtig frisk.
Jeg laver den på hjemmelavet mayonaise, som du kan finde en opskrift på her.
Man tager:
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl hjemmelavet mayonaise
- 50 g danablue el. lign.
- Salt og peber
Hak osten fint og rør alle ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber. Lad den gerne stå og sætte sig lidt og smør den så på den varme burger-bøf.
Se også opskrifterne på saftige burgerbøffer, søde burgerboller, hjemmelavet ketchup og agurkesalat.
No Comments
Den perfekte, hjemmelavede burger - Pigen & Pomfritten
06/06/2013 at 21:09[…] og bøf kan smøres med alverdens lækkerier, såsom mayo og aioli, bluecheese eller […]