Sommerburgere
Der er blevet indtaget nogle burgere over sommeren, – og været meget lidt tid foran computeren til at skrive om dem. Men det betyder bestemt ikke, at der ikke har været nogle ret gode burgere imellem.
Jeg har bl.a. smagt den (næsten) nyåbnede Union Kitchens meatball subs, endelig syndet en søndag med Rialtos bacon-cheese burger og så har jeg også været forbi en gammel kending, nemlig Østerbros klassiker: Dag H.
Dag H ligger formidabelt for enden af søerne og er et oplagt sted, at nyde den sene aftensol. Priserne er også herefter – i den dyre ende. Men man fornemmer også, at der bliver kræset om detaljerne.
Vi havde bestilt bord, men besluttede os for at sætte os udenfor, da aftenen netop var én af de sommerlune. Dette betød dog også en lidt mindre opmærksom betjening – det lod i hvert fald til at tjenerne havde langt mere fokus på bordene og baren indenfor. En lille streg i regningen.
Kræset for detaljerne
Vi bestile to Rød Tuborg fra fad og to “Eastbronx” burgere, og som ventet var kvaliteten lige i øjet. Bøffen var rosa stegt som beskrevet på menukortet (og her sætter jeg pris på, at Dag H både tager stilling til og kommunikerer bøffens stegegrad), serveret i en måske lidt for sprød (tør?), men ellers velsmagende briochebolle.
Fyldet smeltede helt perfekt sammen i en dejlig, røget, sød og syrlig smagskombination – både burgermayo, bacon, cheddar, salat og syltede agurker var right up my alley.
Hvad jeg tilgengæld ikke helt forstod var, hvad den gigantiske – dog pyntende – chili lavede ovenpå min burger. Der fulgte ganske vist chili mayo med fritterne, men for burgerens vedkommende så jeg ingen berettigelse for chilien. Så så jeg hellere at man slap for pinden og istedet kunne spise burgeren med fingrene – som man jo også bør.
Min anmeldelse Bøf Bolle Fyld Fritter Tilbehør Betjening Stemning Value for money Samlet:
Fritterne var anrettet rigtig fint i en lille kasserolle og var ‘ok’ sprøde, men kunne godt have fået en ekstra tur i frituren. Chilimayoen var lidt malplaceret – alt for kraftig og for stærk til os begge, så vi holdt os mest til ketchuppen (fra Heinz).
Men ingen tvivl om, at burgeren klart er i den høje ende af den københavnske skala. Man mærkede tydligt, hvordan der var kræset for detaljerne. Kødet var super velsmagende og godt stegt. Bollen var lækker og hjemmelavet – dog desværre nok ikke bagt samme dag – og fyldet kælede for alle smagssanser.
Dertil var det brand-hyggeligt at sidde i solen og vi blev hængende med en kop kaffe til østerbro pris. Burgeren kostede iøvrigt 155 kr.
Dag H ligger på Dag Hammarskjölds Allé 38 på Østerbro. Find deres hjemmeside her.
4 Comments
Karoline Grosborg
01/09/2014 at 20:57Er bloggeriet egentlig stoppet? Ikke at jeg vil skynde på dig overhovedet, men blot for at være klar over om der kommer flere (altid sublime) artikler her på siden?
Pigen
01/09/2014 at 23:46Hehe. Det er bestemt ikke stoppet – men du rammer et ømt punkt. Der har været lidt rigeligt at se til ved siden af bloggen og med en snert af perfektionisme ligger der mange indlæg og venter på et final touch. Men jeg lover der nok snart skal være burgernyt. Og tak fordi du lige gør mig opmærksom på af der stadig er en efterspørgsel :)
Michael
10/09/2014 at 13:44Og vi er mange der efterspørger dig – du er uden tvivl én af Danmarks allerbedste madbloggere. Du leverer altid kanon velskrevne artikler :-)
Pigen
12/09/2014 at 07:40Sikke en rar kommentar – tusind, tusind tak. Det betyder meget for mig!