Cocktails og burgerbøffer
Siden 2010 har Cock’s & Cows haft stuvende fuldt på adressen på Gammel Strand og langet utallige burgers over disken. Nu er burgerbaren flyttet et par numre ned ad gaden til 400kvm store lokaler og med det følger også et par nye burgervarianter på kortet, hvilket er en god anledning til et genbesøg.
Jeg har aflagt Cock’s & Cows en håndfuld besøg på den gamle adresse og også bestilt et par måltider to-go, – alt sammen med en oplevelse af en lidt varierende kvalitet, som dog altid ligger højt på skalaen. Cock’s & Cows har defineret missionen (som mange andre dedikerede burgerrestauranter) at levere Københavns bedste burger med en høj value for money.
Navnet Cock’s & Cows refererer til cocktails og burgerbøffer – en kombination som man kan få i rigelige mængder på burgerbaren. Stedet har et par håndfulde udvalgte cocktails og denne aften syntes en titel at fange min opmærksomhed: “Passion for Cocks”. Og selvom det var mandag, blev jeg altså nødt til at bestille en cocktail, udelukkende pga. den kække titel!
En burgeroplevelse der “hang ved”
Vi var et selskab på 8 og blev seated i de karakteristiske røde sofaer, som er taget med fra den gamle adresse og nu placeret midt i det store, nye lokale.
Vi sad med et rigtig fint kig til køkkenet, – hvilket dog også medførte (måtte vi senere sande) at vi, og vores beklædning, opsnappede al den grillos, der på besynderlig vis nåede fra køkkenet og ud i restauranten. Det var faktisk så markant, at jeg mistænker det nye køkken for ikke at være ordentligt installeret med udsugning. Og det gavnede ikke oplevelsen at den på denne måde hang ved flere dage efter i det overtøj, man havde medbragt på aftenen.
Uopmærksom betjening
Men for nu at starte fra begyndelsen: Selskabet ankom lidt efter lidt og vi bestilte vores drikkevarer i flere omgange. Derfor skal det tilgives, at øllene (til resten af selskabet) ligeledes ankom drypvis. Men selv endte jeg med at måtte rykke for min cocktail af to omgange og da den endelig blev serveret, var der gået 35 minutter. En lidt ærgelig start, hvor man burde sidde og hygge sig med sit selskab og ikke ferbrilsk forsøge at fange tjenernes opmærksomhed for at få noget at skåle med.
Dernæst begyndte vi madbestillingen med endnu lille fuser: den nye variant “Pulled Pork” var der desværre ikke noget af i aften, så jeg og et par andre måtte revidere bestillingen. Det kan jo ske i et nyåbnet køkken.
Uanede kombinationsmuligheder
Der er mange valgmuligheder på menukortet. Først skal du vælge én af tre forskellige boller: hvidt eller mørkt brød – eller en ny variant i form af en klassisk, amerikansk og sød bolle (gæt hvad jeg valgte). Derpå vælger du en burger-variant mellem alt fra de traditionelle “Classic Cow” og “Cheese & Smoke” til en “Illegal”, mexicansk variant og den nye “Juicy Lucy” med smeltet vesterhavsost i midten (ja, gæt hvad jeg valgte..).
Derudover kan du også få varianter med kylling, pulled pork (hvis du er heldig) og en “New Yorker” med steak og bearnaise mayo. Og så er der naturligvis den berømte “Governator” med dobbelt bøf, dobbelt ost, dobbelt bacon og onion rings.
Dertil vælger du så tilbehør ud fra flere forskellige pomfrit-varianter, løgringe, salater og coleslaw, samt et arsenal af forskellige dips. Ingen ved bordet bestillte den samme kombination, tror jeg, og vi skulle ligeledes alle have en forskellig stegegrad på bøfferne – både serveringspersonale og køkken blev vist sat på prøve.
Der gik da også en lille rum tid inden maden blev serveret, hvor de fleste omkring bordet fik ølglassene fyldt op igen. Men endnu engang syntes opmærksomheden fra personalet fraværende, – som om de bare ikke ønskede at tjene lidt ekstra på drikkevarerne denne aften.
Juicy Lucy og Twister Fries
Maden kom bordet og både Governator, New Yorker, Smoke & Cheese, Miss Veggie og Juicy Lucy så fantastiske ud . Selv hoppede jeg som sagt på sidstnævnte – bøf med ost i måtte prøves – medium stegt med twister fries og chilimayo.
Bestillingen så ud til at være gået fint igennem, dog manglede jeg min chili-dip, men den kom hurtigt derefter. Eneste kiks var mangel på bestik, som står på bordene i store krukker – der var knapt nok til halvdelen af bordet, så vi måtte (igen) have fat i personalet. Vores lidt fortravlede tjener hentede ekstra – men igen ikke nok, og vi måtte endnu engang bede om mere bestik. En kikset sceance med den varme mad på bordet, som pga. de højtbelagte burgers (ingen kritik heraf) var umulig at spise med fingrene.
Lækre nyheder på menuen
Da alle omkring bordet havde kniv og gaffel i hænderne blev der stille og vi kastede os fornøjet over hver vores anretning. Der er ingen tvivl om at kvaliteten på Cock’s & Cows er høj og snart var tidligere drikkevare- og bestik-kiks glemt.
Min Juicy Lucy var virkelig lækker i den nye bolle – begge to tilføjelser på menukortet, jeg var særdeles begejstret for. Fyldet fungerede super med et syrligt twist fra syltede agurker og den oste-fyldte bøf var en sjov og anderledes oplevelse. Dog er jeg nødt til lige at bemærke, at osten godt kunne have været mere smeltet og “juicy”, mens kødet var gennemstegt og ikke som bestilt; medium.
Lidt for sprøde fritter?
Jeg har lært mig selv at bestille Twister Fries på Cock’s & Cows, fordi jeg synes de andre varianter (Salt & Vinegar/Chili/Salted Fries) oftest er for hårdt stegt – ligesom jeg også oplever at man ender med en halv portion spiselige pomfritter, mens den anden halvdel oftest er små, hårde friture-rester, som er umulige at spise med fornøjelse. En kommentar, der også fløj over bordet denne aften fra de, der havde bestilt én af de klassiske pomfrit-varianter.
Mine Twister Fries var fine – dog knapt så sprøde, men havde en dejlig smag. De kunne godt have været varmere og bar præg af at have stået og ventet på burgerne. Tilbehøret i form af chili mayo smagte dejligt røget og med en svag prikken på tungen.
Jeg kunne sagtens have drukket en øl til maden, men slog det væk, da jeg simpelthen ikke orkede at forsøge at fange tjenernes opmærksomhed. Alt i alt en lidt hektisk aften på Cock’s & Cows, som jeg dels formoder skyldes at besøget lå så tæt på de nye (og langt større) lokalers åbning, men dels også en lidt for uopmærksom og rodet betjening.
Høj kvalitet med enkelte svipsere
Min anmeldelse | |
---|---|
Bøf | |
Bolle | |
Fyld | |
Fritter | |
Tilbehør | |
Betjening | |
Stemning | |
Value for money | |
Samlet: |
Maden var, som ventet, af høj kvalitet og originalitet, – men med enkelte svipsere: bøffens stegegrad håber jeg køkkenet får styr på, da det i høj grad er noget, der karakteriserer en burger. Og hvis ikke man kan efterleve ønskerne, bør man nok helt undlade at spørge. Jeg havde samtidig en forventning om, at Juicy Lucy var mere “juicy” – måske det blot var i aften, bøffen havde fået for meget og osten for lidt. Men bortset fra det, så var det en rigtig lækker, ny variant på kortet, som jeg klart vil anbefale at man prøver, hvis man lægger vejen forbi.
Cock’s & Cows erklærede ved åbningen i 2011 at de til priser på fra 68 kr. ville lave byens bedste burger, men på sådan én aften som i aften kommer man hurtigt op på de gennemsnitslige gourmetburger-priser: burger 98 kr., fritter 29 kr. og dip 12 kr. – i alt 139 kr. Derfor ikke fuldt hus på value for money og betjening, men Cock’s & Cows scorer istedet de høje karakterer på den originale burger.
Én ting er sikkert – jeg skal snart tilbage og prøve deres Pulled Pork!
Praktisk info
Pris: 139 kr.
www: cocksandcows.dk
Adresse: Gammel Strand 34, København K
1 Comment
Gæsteanmeldelse: Hot Buns i Aarhus - Pigen & Pomfritten
24/07/2013 at 10:31[…] tilbyder brede udvalg af saucer og dips, lader til at have udfordringer med bestillingen af disse. Som på Cock’s & Cows formåede værtinden at rode godt og grundigt rundt i ordren, og manglede derfor halvdelen af de […]
BigMag
01/08/2013 at 23:28Jeg har netop fortærret samme bestilling som anmeldelsen ovenfor (juicy lucy, twister fries) og det var sgu i orden. Bøffen var lidt kompakt og hårdt stegt, men det var vel for at få smeltet osten ordentligt (og for at holde den inde) – vesterhavsosten gav et rigtig godt touch og smagte rigtig godt, men sidemandens røde bøf i ‘Cheese and smoke’ så nu også god ud.
29 kr. for fritter er i overkanten.
Det er nogle flotte nye lokaler og gården virker hyggelig. Men selvom tjenerne er rigtig fine når man er i dialog med dem, så har de uden tvivl ret travlt med at følge med de mange gæster.