Jeg hørte første gang om Burger Joint i Le Parker Meriden Hotel, som ligger i Midtown Manhattan, efter en kollega havde været på besøg i foråret. Han fortalte mig om konceptet og jeg var solgt på den fedtede burgerbar skjult bag receptionen på et fire stjernet hotel.
Den knapt så hemmelige burgerbar
Efterfølgende kunne jeg så læse mig til at Burger Joint (desværre?) ikke længere var en hemmelig burgerbar for de særligt udvalgte, som den var, da den åbnede for ti år siden. Hotellets præsident, Steven Pipes, har med sin vison efterhånden opnået så meget anerkendelse og opmærksomhed at gæsterne kommer fra nær og fjern, og står i kø – længe..
[quote]A burger joint to me is not a fancy place – I don’t want foie gras in my burger. – Steven Pipes[/quote]
På ferien i New York drog vi derfor på jagt efter Burger Joint en søndag ved frokosttid. Men det tog os lidt tid og en del omkringvandren rent faktisk at finde hotellet. Hér var der tilgengæld ingen tvivl om, hvor burgerne blev serveret – køen var lang og så ikke ud til at rykke sig. Vi var så sultne (læs: undertegnede bliver ulidelig, når sulten er for stor) at vi besluttede os for at finde på noget andet.
Og det var klogt. Da vi kom igen dagen efter (mandag) ved eftermiddagstid var køen stort set ikke-eksisterende og vi kom til med det samme.
Vi entrerede et lille lokale, som adskilte sig så meget fra receptionen i hotellet, at det var svært at forstå, at man befandt sig i samme bygning. Lokalet var mørkt, væggene proppet med billeder, plakater og iøvrigt tilskrevet med håndtegnet “graffiti”, som befandt man sig i kælderen på en ungdomsklub. Køkkenet, i midten af lokalet, var gemt bag tingeltangel og håndtegnede papskilte.
Ét af de festlige papskilte forklarede valget mellem ham- og cheeseburger, ønsket stegegrad og ingredienser – vi valgte begge “the works”: to cheeseburgere med det hele, fritter og cola.
Klassisk amerikaner-burger
Maden, som blev langet ud fra det snævre køkken, blev serveret som man kender det fra fast food-restauranter: i klassiske papirsposer. Både burger og pomfritter var også lige så klassiske som på McDonalds – men smagen en helt helt anden! Fritterne var tynde og salte og med alle de gode egenskaber som McD-fritter (ja, dem kan jeg altså godt lide!), bare mindre fedtede og mere smagfulde.
Burgeren, som ved udpakning naturligvis var længder fra fastfood-kædernes, bestod af en perfekt stegt bøf – den blev bestilt medium-rare. Bøffen smagte desuden rigtig dejligt at grill og var toppet med tyk, smeltet ost, syltede agurker, tomat, løg, salat og en sød sennep.
Bollen var den klassiske amerikanerbolle, som hér især mindede meget om en dansk krydderbolle, sød og blød, og måske i den lidt kedelige ende. Men bollen gav mig endnu engang lyst til at eksperimentere meget mere med hjemmebagte burgerboller.
Et besøg værd!
Oplevelsen på Burger Joint var stor, og jeg vil påstå, at det er noget man bør prøve, hvis man er i byen. Omend selve burgeren måske ikke på billederne syner af noget særligt, så var den helt enkelt virkelig god!
Tilgengæld er den måske i højere grad en frokostburger, end et sted man en aften sidder og hænger ud i flere timer.
Læg derfor vejen forbi Burger Joint, hvis du:
- er en sucker for McDonalds fritter
- elsker en perfekt stegt og smagfuld bøf
- er i humør til en sjov og anderledes burgeroplevelse
- vil prøve et unikt koncept af
- er sulten, men ikke så sulten at du ikke kan vente lidt i kø på en god burger
- har lyst til at føle dig lidt som en særlig udvalgt, når du endelig finder neonburgeren bag det røde forhæng (selvom oplevelsen nok ikke er helt den samme, som hvis man havde prøvet det for ti år siden..)
Og sørg desuden for at besøge Burger Joint lidt uden for de gængse spisetider omkring frokost og aften, hvor køen og ventetiden unægtelig er værst.
Når du er i New York
Burger Joint ligger i Hotel Le Parker Meriden på 119 W 56th Street, samt på den nye lokation 33 W 8th Street. Find deres hjemmeside her.
4 Comments
Anders Damm Gastromand
17/10/2013 at 22:34Det ser jo alt for blæret ud – must try!
Lucas
17/10/2013 at 23:19Årh, Burger Joint <3
Vi Spiser Ude
21/10/2013 at 14:22Hold kæft det ser hyggeligt ud! Og en simpel, men garanteret fantastisk burger. Mere af den slags herhjemme – tak!
Pigen
21/10/2013 at 16:43Hørt! :)
Rystende god fastfood på Shake Shack i New York - Pigen & Pomfritten
24/10/2013 at 12:43[…] fra hinanden. Fra en diner-style gastroburger til en hypet bistro burger på en irsk ølbar, en skjult burger joint på et fancy hotel og nu en klassisk fast food-kæde […]
Et besøg på Københavns første Burger Joint - Pigen & Pomfritten
16/11/2014 at 21:25[…] er der indrettet efter inspiration – gætter jeg – fra den originale Burger Joint i New York. Råt og rustikt med håndskrevne papskilte hængende over […]